Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker nu upp till två postdoktorer som kommer att arbeta i flera forskningsprojekt inom en forskargrupp ledd av Mats J. Olsson i samarbete med forskningsspecialist Arnaud Tognetti med fokus på vårt beteendeförsvar mot sjukdom. Ett beteendeförsvar är ett kostnads-effektivt, första-linjens försvar mot att bli sjuk. I experimentella studier (IRL och webbaserade) undersöker vi de fysiologiska (inklusive fMRI och markörer för immunreaktioner), perceptuella, motivations- och emotionsprocesser som stödjer ett adaptivt beteende i relationer till både främlingar och närstående.

Din roll

I tjänsten ingår att delta i, planera och genomföra forskningsstudier som syftar till att förstå dessa processer och dess roll i hälsa och sjukdom. Tjänsten erbjuder utmärkta möjligheter för meritering inför framtida självständig forskning och en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på toppnivå.

Den som anställs som postdoc kommer att vara baserad på Avdelningen för psykologi, Institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet. Arbetet innebär i huvudsak datainsamling, statistiska analyser av datamaterial, manusskrivande och anslagsansökningar. Anställningen är på ett år med eventuell möjlighet till förlängning. Den framgångsrika kandidaten kommer att vara en del av en produktiv och dynamisk forskningsmiljö och i samarbete med studieteamet arbetar för att:

 • Planera och genomföra IRL experiment men också genom webbaserade studier.
 • Utveckla analysplaner för att testa studiehypoteser och genomföra statistiska analyser.
 • Förbereda manuskript för publicering (den anställda kommer att ha möjlighet att vara förstaförfattare på flera artiklar och medförfattare på andra).
 • Utveckla en egen forskningslinje och få erfarenhet av undervisning och handledning.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Sökande ska ha en doktorsexamen i psykologi, kognitiv vetenskap/neurovetenskap, human beteendeekologi, biomedicin eller angränsande ämnesområde. Erfarenhet av arbete med databearbetning och -analys, till exempel med R, är ett krav för tjänsten. Utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, medan goda kunskaper i svenska är meriterande. För en av tjänsterna kan det också vara meriterande med kunskaper i franska då vi planerar samarbeten med Frankrike. Arbetet innebär nära samarbete med andra, varför god samarbetsförmåga är av stor vikt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 
Forskningsmiljön: https://www.perceptionlab.se/
Varför arbeta på KI? -  Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 september 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2734/2022
Kontakt
 • Mats J Olsson, professor, mats.j.olsson@ki.se
 • Arnaud Tognetti, forskningsspecialist , arnaud.tognetti@ki.se
 • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
 • Arsalan Amir, SACO, 08-51773337
 • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-09-04

Tillbaka till lediga jobb