Karolinska Institutet, Instit. för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) bedriver forskning och utbildning som främjar praktisk implementering av forskningsrön och ny kunskap i folkhälsoarbete, vård och omsorg. Institutionen har två universitetsövergripande verksamhetsområden – pedagogisk utveckling och stödverksamhet samt forskning, utbildning och rådgivning på området hälso- och sjukvård- samt forskningsetik. Det är en spännande arbetsmiljö där forskning och utbildning står i fokus. 

Din roll

Vi söker nu en eller två Postdoktorer som ska arbeta med följande projekt:

  1. “Extended-Personal Reality: agumented recording and transmission of virtual senses through artificial-IntelligENCE” (EXPERIENCE) som har fått finansiering från EU:s ramprogram Horizon 2020 för forskning och innovation. EXPEREINCE har som mål att skapa ett nytt Extended-Personal Reality som låter användaren skapa sin egen virtuella verklighets (VR) miljö med simuleringar som framkallar unika psykologiska, kognitiva, neurofysiologiska och beteendemässiga reaktioner. Vår roll är att utforska och utvärdera möjligheterna av att använda Extended-Personal Reality som ett diagnostiskt och terapeutiskt verktyg för psykiatriska tillstånd.
  2. “Promoting social interaction through emOTIONal odours” (POTION) har också fått finansiering från EU:s ramprogram Horizon 2020 för forskning och innovation. Projektets mål är att bättre förstå mänskliga kemosignaler och hur de påverkar sociala interaktioner med avseende på närmande-undvikande beteenden. Vårt fokus är att avgöra om och hur artificiellt syntetiserade kemosignaler kan användas som del av diagnostisering och behandling av socialångest och depression när de administreras med ett innovativt luktutlösande system.
  3. Epidemiologisk forskning inom fältet suicidiologi och i utvärderingen av suicidpreventiva interventioner. Detta arbete innefattar exempelvis analys av WHO:s dödlighetsdata och produktion av vetenskapliga artiklar och rapporter. De i sin tur innebär också att den anställde deltar i utformning och samordning av forskningskomponenter till suicidpreventiva aktiviteter som sker runtom i Sverige.

Du kommer att arbeta på Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention av Psykisk Ohälsa (NASP) i ett internationellt team som fokuserar på forskning inom fältet psykisk hälsa och suicidprevention. Som postdoktor kommer du designa de studieprotokoll som krävs för dessa projekt, övervaka dess implementation, analysera kvantitativa data och leda förberedelserna av manuskript som rapporterar fynden. Du kommer också bidra med vetenskapligt stöd relaterad till dessa projekt som att delta och presentera i projektens tekniska möten, skriva rapporter på framstegen i de pågående projekten till forskningskonsortiet, assistera i projekt och finansiell förvaltning.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi söker dig som har:

  • Doktorsexamen inom projektets relevanta områden såsom experimentell psykologi, forskning inom psykisk hälsa, folkhälsa
  • Ett stort intresse för forskning inom området suicidprevention
  • Erfarenhet av att planera och genomföra kvantitativa studier, inklusive insamling av data samt dataanalys
  • Erfarenhet av samordning och administration av forskningsprojekt
  • Utmärkta färdigheter i engelska både muntligt och skriftligt.

Det är meriterande om du har:

  • Dokumenterad erfarenhet i fältet suicidprevention
  • Utmärkta färdigheter i svenska både muntligt och skriftligt.
  • Erfarenhet av leda forskningsprojekt.
  • Erfarenhet av vetenskaplig publicering utanför artiklarna som ingick i din avhandling
  • Erfarenhet av att arbeta självständigt med forskningsuppgifter
  • Kunskaper inom avancerade statistiska metoder

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om LIME

Läs mer om NASP

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 april 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1083/2022
Kontakt
  • Lektor, Vladimir Carli, vladimir.carli@ki.se
Facklig företrädare
  • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-03-10
Sista ansökningsdag 2022-04-03

Tillbaka till lediga jobb