Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicin medverkar sedan juni 2020 i ett forskningsprojekt i samarbete med Uppsala Universitet, som syftar till att identifiera substanser med anti-inflammatorisk verkan. Substanserna isoleras från växter som används inom den traditionella Kinesiska medicinen. Projektet finansieras genom ett samarbete med Guangdong Provincial Hospital for Chinese Medicine. Tjänsten är knuten till professor Per-Johan Jakobssons forskargrupp vid enheten för reumatologi, Institutionen för medicin, Karolinska Institutet, Solna.

Din roll

Denna anställning som laboratorietekniker är en tidsbegränsad anställning, med möjlighet till förlängning. Per-Johan Jakobssons forskargrupp består idag av ett 20-tal forskare med skiftande bakgrund och från flera länder, och den driver flera forskningsprojekt varav det aktuella är ett av de större. Medan våra samarbetspartners vid Uppsala Universitet isolerar fraktioner och substanser från växtmaterial som vi fått direkt från forskare i Kina, utvecklar vi på KI biologiska cell assays för utvärdering av substanser isolerade från växtermaterialet. Dessa biologiska cell assays är utformade för att kunna identifiera substanser med anti-inflammatoriska effekter och bygger ofta på transfekterade cellinjer eller celler isolerade från blod från blodgivare. Effekten av substanserna utvärderas bl.a. med flödescytometri och med ELISA-liknande analyser. Din roll är att arbeta med dessa cell assays.

Vem är du?

Vi söker en eller två engagerade personer som kommer att arbeta i våra forskningslaboratorier på Centrum för Molekulär Medicin (CMM). Sökanden ska ha tidigare erfarenhet av biomedicinskt forskningsarbete, ha mycket god kommunikationsförmåga, vara välstrukturerad och kunna ta ansvar för att leverera väldokumenterade och väl presenterade högkvalitativa forskningsdata. Arbetet innebär nära kontakter med projektmedlemmar inom och utanför forskargruppen, och vi ser gärna att du sammanfattar och presenterar dina resultat själv vid möten med dessa forskare.

Krav: Erfarenhet från cellodling och erfarenhet från molekylärbiologiska och immunbaserade metoder. Tidigare erfarenhet av data-bearbetning av stora mängder data, inklusive excel och powerpoint. God muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av enklare flödescytometriski och analyser med programvaran FlowJo, basala kunskaper inom immunologi och intracellulär signallering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp Per-Johan Jakobsson.

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1500/2021
Kontakt
  • Louise Berg, 0709 352 999
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Bruna Gigante, SACO, bruna.gigante@ki.se
Publicerat 2021-03-23
Sista ansökningsdag 2021-05-09

Tillbaka till lediga jobb