Vill du bidra till medicinsk forskning i världsklass?

Leversjukdomar är ett växande och spännande forskningsområde med många obesvarade frågor och goda möjligheter till en långsiktig vetenskaplig karriär. Hagströms forskargrupp vid Karolinska Institutet har en lång tradition av kliniska och epidemiologiska studier inom leversjukdomar, särskilt inom fettleversjukdom (MASLD), som i dag har en global prevalens på 38%. Vi påbörjar nu ett nytt projekt där vi undersöker livskvalitet hos patienter med denna sjukdom. Inom vår forskargrupp får du möjlighet att arbeta med unika datamaterial och bidra till ökad kunskap om leversjukdomar genom forskning i internationell framkant.

Vi erbjuder en stimulerande och tvärvetenskaplig forskningsmiljö där du kan bidra till forskning av hög kvalitet på en internationellt konkurrenskraftig nivå. Det finns ett nära samarbete med andra forskare, epidemiologer, kliniker och forskargrupper både inom Sverige och internationellt. Syftet med denna postdoktorstjänst är att bidra till ökad kunskap om livskvalitet hos patienter med MASLD, och hur denna påverkas av sjukdomens svårighetsgrad och samsjuklighet.

Din roll

Din huvudsakliga roll blir att samarbeta med flera centra i Sverige som utvärderar patienter med MASLD och bistå i att utforma och genomföra en studie där livskvalitetsdata samlas in. Du kommer att samarbeta med studiesköterskor och läkare, tolka och analysera data samt presentera resultaten i vetenskapliga publikationer.

Du får möjlighet att arbeta i en tvärvetenskaplig och internationell forskningsmiljö. Vid vår institution finns goda möjligheter att delta i olika forskningsforum, både internt och externt. För den som är intresserad finns även möjlighet att medverka i undervisning. Vi är placerade vid Institutionen för medicin, Huddinge – en inkluderande arbetsplats som uppmuntrar till samarbete och tvärvetenskaplig forskning. Tjänsten är tidsbegränsad till två år, med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Du har en doktorsexamen inom exempelvis klinisk medicin, epidemiologi eller hälso- och sjukvårdsforskning, eller motsvarande stark profil inom närliggande område. Vi välkomnar även andra sökande med relevant bakgrund. Erfarenhet av det svenska sjukvårdssystemet är meriterande, och erfarenhet av livskvalitetsstudier är ett krav för denna tjänst. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift, och att du är en social, samarbetsinriktad person med lätt för att arbeta tvärvetenskapligt.

Vi värdesätter självständighet i att utforma och driva forskningsprojekt. Du har erfarenhet av att använda statistisk programvara såsom R, SAS eller STATA. Personliga egenskaper vi söker:

  • Driv och förmåga att fatta egna beslut
  • Samarbetsförmåga inom och utanför gruppen
  • God lagspelare med social kompetens och omtänksamhet
  • Nyfikenhet att lära och samarbeta med andra forskningsområden
  • Strukturerad och flexibel 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för medicin, Huddinge (MedH):
https://ki.se/en/medh/department-of-medicine-huddinge

Läs mer om Hagströms forskargrupp:
https://ki.se/en/medh/hagstrom-group

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Bevis om doktorsexamen
  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2025-05-08

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1661/2025
Kontakt
  • Hannes Hagström, Rekryterande chef, hannes.hagstrom@ki.se
  • Karin Gåse, HR-partner, karin.gase@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Peter Svensson, SACO, Peter.Svensson@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2025-04-17
Sista ansökningsdag 2025-05-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb