Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskargruppen för Medicinska Inflammationsforskningsgruppen (MIR) leds av Prof. Rikard Holmdahl vid avdelningen för immunologi, Karolinska Institutet, har som mål att förbättra människors hälsa genom att identifiera de regulatoriska vägarna för autoimmuna sjukdomar. Baserat på denna forskning har några av de viktigaste genetiska polymorfa alleler som är associerade med autoimmuna sjukdomar hos försöksdjur identifierats och unika musstammar utvecklats.

Vi söker en postdoktoral forskare som ska leda och samordna projekt med fokus på att förstå Ncf1-polymorfism, reglering produktionen av reaktiva oxidativa ämnen och dess roll för reglering av autoreaktiva B-celler. Du kommer att få möjlighet att samarbeta med ledande experter, få tillgång till avancerade resurser och bidra till transformativa upptäckter som kan forma framtiden för behandling av autoimmuna sjukdomar.

Din roll

Vi är intresserade av att identifiera etiologi och regleringsvägar som är involverade i utvecklingen av autoimmuna sjukdomar. Med hjälp av djurmodeller har de viktigaste genetiska polymorfismerna positionerats. Singelnukleotidpolymorfism i Ncf1-genen, som leder till olika kapacitet att producera reaktiva syreföreningar genom NOX2-komplexet, är en av de viktigaste genetiska faktorerna hos både människor och i djurmodeller. I detta projekt kommer vi att undersöka vilken roll Ncf1-polymorfismen har för regleringen av autoreaktiva B-celler. Som postdoktor förväntas du ta en ledande roll i hela forskningsprocessen, från forskningsplanering och projektadministration, databehandling och analys, till tolkning och spridning av forskningsresultat. Du kommer att arbeta med immunologiinriktad forskning inklusive försöksdjur, immunanalyser och flödescytometri, analys av enskilda celler och uttrycksanalys. Du förväntas också delta i handledning av masterstudenter och undervisning.

Vem är du?

För att vara behörig att anställas som postdoktor krävs doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten för anställningsbeslutet. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de senaste fyra åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Specifika krav för befattningen:

  • Doktorsexamen i biokemi, bioteknik, immunologi eller ett närliggande område.
  • Forskningserfarenhet av mushantering, musuppfödning och genotypning, kirurgiska ingrepp samt erfarenhet av cellbiologiskt arbete i laboratorium
  • Stark bakgrund inom proteinbiokemi, främst rekombinant proteinuttryck, rening och karaktärisering, biostatistisk analys
  • Tidigare kunskaper om Äkta-system, flödescytometri, antikroppsbaserade immunanalyser kommer att betraktas som värdefulla.
  • Excellenta kunskaper i engelska

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker mycket kreativa och motiverade medarbetare som uppskattar att arbeta i team. Vi förväntar oss att de sökande visar god samarbetsförmåga och samtidigt stor självständighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Bevis om doktorsexamen
  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2025-01-28

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-55/2025
Kontakt
  • Professor Rikard Holmdahl, rikard.holmdahl@ki.se
Facklig företrädare
  • Anurupa Nagchowdhury (OFR), anurupa.nagchowdhury@ki.se
Publicerat 2025-01-07
Sista ansökningsdag 2025-01-28
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb