Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I Andrea Varrones forskargrupp finner du en unik möjlighet att forska kring hur hjärnan påverkas av Parkinsons sjukdom med hjälp av avbildningstekniken positronemissionstomografi (PET). Med denna teknik har nya biomarkörer för Parkinsons sjukdom utvecklats för diagnos och uppföljning samt mätningen av behandlingseffekterna. En ny biomarkör för avbildning av alpha-synuklein har utvecklats och vår forskargrupp kommer i samarbete med AC-Immune att utföra en klinisk prövning för utvärdering av denna biomarkör hos patienter med Parkinsons sjukdom och andra synukleinopatier. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

I den kliniska prövningen ansvarar Akademisk specialistcentrum på Torsplan för rekrytering av patienter och PET-undersökningar utförs på Brain Molecular Imaging Centre i BioClinicum. Som forskningsassistent kommer du att vara delaktig i den kliniska prövningen och arbeta tillsammans med forskningspersonalen, d.v.s. forskningssjuksköterskor och läkare, i utförande av PET-undersökningar. Du kommer att vara med i studieteamet och också att arbeta direkt med kliniken på Akademisk specialistcentrum. Dina uppgifter inkluderar screening och hälsoundersökning av friska frivilliga forskningspersoner, dataanalys samt medverkan som ansvarig läkare i PET-undersökningar. 

Vem är du?

Vi söker främst dig som är legitimerad läkare i Sverige men även examinerade läkare är välkomna med ansökan. Du ska ha ett stort intresse för forskning och sjukdomar inom klinisk neurovetenskap. Du är nyfiken och vill bidra till förbättring av diagnos och behandling av neurodegenerativa sjukdomar. Vi ser gärna att du är intresserad av att eventuellt fortsätta din forskarutbildning som doktorand och att driva klinisk forskning. Krav för tjänsten är god svenska i tal och skrift. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om projektet du kommer att arbeta i

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15e december 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4434/2024
Kontakt
  • Andrea Varrone, Forskargruppsledare, andrea.varrone@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-11-27
Sista ansökningsdag 2024-12-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb