Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är en nationell infrastruktur för biovetenskaplig forskning i Sverige och ett samarbete mellan svenska universitet. Alla på SciLifeLab är anställda vid något av partneruniversiteten. Sedan 2013 har SciLifeLab fått i uppdrag av den svenska regeringen att driva nationell infrastruktur, att tillhandahålla spjutspetsteknologi och expertis inom life science till svenska forskare och att vara ett internationellt toppcentrum för forskning inom hälso- och miljövetenskap. SciLifeLab är värd för ett nationellt COVID-19-forskningsprogram och ett nytt omfattande forskningsprogram för datadrivna livsvetenskaper (DDLS), med elva partnerorganisationer.  Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta på den gemensamma teknikdrivna innovationsmiljön för precisionsmedicin som etablerats med Karolinska Institutet (KI), Karolinska Universitetssjukhuset (KS) och SciLifeLab. Detta gemensamma nav är ett viktigt lokalt och nationellt nav för att implementera nya forskningsteknologier och utveckla datadriven AI inom precisionsmedicin. Det är också nära kopplat till internationella projekt inom detta område. Anställningen är vid institutionen för onkologi-patologi KI. Den kommer att ledas genom SciLifeLab Data Center (DC) i nära samarbete med Data Science Node (DSN) för precisionsmedicin och diagnostik. Specifikt skapar denna anställning tillgång till den virtuella testanläggning som ska erbjudas akademi och små och medelstora företag internationellt: TEF-Health. Genom den gemensamma innovationsmiljön strävar vi efter att samordna behoven av tjänster och stöd för precisionsmedicin och diagnostik samt att på nationell nivå engagera oss med forskarsamhällen och användare inom området. Vi strävar efter att göra verktyg, projektinformation, kod och data så öppna som möjligt med FAIR-principerna i centrum. SciLifeLab DC är en central enhet inom SciLifeLab som ansvarar för IT- och datahanteringsfrågor och betjänar forskningsprogrammet SciLifeLab och DDLS (Data-Driven Life Science). Vi arbetar också med FAIR-data och öppna vetenskapsfrågor och har ett nära samarbete med stora nationella och internationella partners. Genom att arbeta på Datacentret kommer du att vara kärnan i Sveriges främsta infrastruktur för life science och ha möjlighet att aktivt forma hur toppmodern IT och datavetenskap integreras i svensk life science forskning och bidra till att maximera vetenskapligt genomslag av den stora mängd forskningsdata som genereras vid SciLifeLab, KI och används inom forskning även på kliniken.  Du kommer att arbeta med forskare, dataingenjörer, data stewards och systemutvecklare i ett snabbt växande, dynamiskt och progressivt team som spelar en ledande roll inom svensk och europeisk datadriven precisionsmedicin. 

Din roll

Vi söker en motiverad och kunnig systemutvecklare med inriktning mot precisionsmedicin och diagnostik med placering i Solna. Som systemutvecklare förväntas du delta i den tekniska utvecklingen av datatjänster, där du kommer att tillämpa spetskompetens inom t.ex. mjukvaruteknik, dator- och lagringsinfrastruktur, gränssnitt, molnteknik, visualisering eller databaser i verktyg och tjänster designade att stärka forskningsfältet. I vårt team kommer du att utveckla tjänster för att möjliggöra forskningsprojekt för precisionsmedicin och diagnostik, ofta i samarbete med nationella och internationella vårdpartners, genom TEF-Health-projektets svenska nod. Detta kräver tekniska lösningar med hög säkerhet, dataintegritet och interoperabilitet, som måste utvecklas i samordning med ingenjörer och utvecklare på andra organisationer. Datauppsättningarna är ofta stora och komplexa, vilket leder till höga krav på mjukvara och infrastruktur. Metadatahantering och standardiseringslösningar är grundläggande, liksom integration med data från biobanker, kliniska register, kliniska prövningar, storskalig molekylär data och annan hälsodata.

Vem är du?

Kvalifikationer:

  • Det här jobbet kräver en universitetsexamen inom ett relevant område. Dessutom krävs att du:
  • Dokumenterad erfarenhet av teknologier för t.ex. datalagring, metadatahantering, beräkningsvetenskap eller visualisering
  • Dokumenterad erfarenhet av versionskontrollsystem, t.ex. Git
  • Dokumenterad erfarenhet av Python eller andra relevanta programmeringsspråk
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i Linux-baserade miljöer
  • Dokumenterad erfarenhet av att bygga maskininlärningssystem och/eller verktyg som involverar maskininlärning
  • Dokumenterad erfarenhet av vektordatabaser
  • Professionellt flytande engelska.
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: SciLifeLab, Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 oktober.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3580/2024
Kontakt
  • Päivi Östling, paivi.ostling@ki.se
  • Naima Kayser Leeoza, naima.kayser.leeoza@ki.se
Facklig företrädare
  • Helen Eriksson, OFR, helen.eriksson@ki.se
  • Henry Wölling, Seko, henry.wolling@ki.se
  • Per Hydbring/Nick Tobin, SACO, per.hydbring@ki.se/nick.tobin@ki.se
Publicerat 2024-09-19
Sista ansökningsdag 2024-10-04
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb