Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskningen på enheten öron-, näs- och halssjukdomar som tillhör institutionen klinisk vetenskap, intervention och teknik fokuserar på immunologi (främst T- och B-celler, dendritiska celler, neutrofiler) och inflammation vid huvud- och halscancer samt astma, liksom immunterapi för luftvägsallergier. Forskningen är nära kopplad till öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) och leds av professor Lars Olof Cardell. Vi söker nu en mycket motiverad och skicklig postdoktor som vill bidra till vår forskning inom huvud- och halscancer, astma och luftvägsallergi.

Din roll

Som postdoktor i vår forskargrupp kommer du producera vetenskapliga artiklar för publicering i lämpliga tidskrifter och andra erkända medier. Du kommer även arbeta med alla steg från studiedesign, experimentering, data- och statistikanalys, samt vetenskapligt skrivande. Det förväntas därför att du spelar en ledande roll i gruppens dagliga aktiviteter, såsom att bearbeta rutinprover, utveckla nya projekt samt delta i pågående projekt inom gruppens forskningsområden. Du kommer att arbeta i ett mångsidigt team och utföra experimentellt arbete i en forskningslaboratoriemiljö. Flödescytometri samt olika cell- och molekylärbiologiska metoder och tekniker används för att analysera patientmaterial i våra studier. Bearbetning av patientprover (blod eller vävnader), samt utförande av analyser som FACS, ELISA eller PCR, är rutinuppgifter i olika projekt. Du förväntas också handleda och utbilda forskarstuderande och grundutbildningsstudenter i laboratoriet, presentera forskning och resultat vid internationella konferenser, samt delta i att skriva ansökningar om forskningsbidrag. Att utföra administrativa uppgifter är också en del av jobbet.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat:

  • Doktorsexamen inom immunologi eller likande område, samt ett intresse för cancer och/eller immunologi 
  • Bred erfarenhet av relevanta forskningsmetoder (flödescytometri, qPCR, RNA-sekvensering och encells-RNA-sekvensering, proteinanalyser, cellodling) och teorier
  • Tidigare erfarenhet av laboratoriearbete
  • Kompetens i att leda forskningsprojekt, inklusive tidsplanering och organisation
  • Etisk medvetenhet och efterlevnad av etiska riktlinjer och regler inom forskning
  • God förmåga att tolka komplex information och lösa forskningsproblem
  • Utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i engelska

Det är meriterande att den sökande har uppvisat:

  • Förmåga att kommunicera på svenska både muntligt och skriftligt
  • Tvärvetenskaplig förståelse för relaterade discipliner (cancer och/eller allergi, immunologi och immunterapi) för att främja innovativt och bredare tänkande
  • Beslutsamhet att övervinna forskningsutmaningar och motgångar i en snabb och konkurrensutsatt forskningsmiljö

Den sökande bör vara en högt motiverad person med förmåga att samarbeta och fungera väl både i ett team och i en snabb forskningsmiljö. Eftersom vi arbetar i nära samarbete med kliniska kollegor på NKS och på ett tvärvetenskapligt sätt, krävs det att den sökande är självständig, samarbetsvillig och kreativ, samt har en positiv inställning. Förmågan att samarbeta effektivt, vara öppen för diskussion och feedback samt kommunicera på ett tydligt sätt är viktig. Den sökande bör också ha förmåga att hantera tid effektivt och kunna driva flera projekt och uppgifter samtidigt. Flexibilitet och anpassningsbarhet till förändrade förhållanden och nya utmaningar är också avgörande.

Efter en samlad bedömning av de sökandes expertis, meriter och personliga egenskaper i förhållande till ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att avgöra vilken av dem som har bäst potential att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3363/2024
Kontakt
  • Monika Ezerskyte, monika.ezerskyte@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2024-09-06
Sista ansökningsdag 2024-10-18

Tillbaka till lediga jobb