Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vid Institutet för miljömedicin (IMM) bedrivs forskning inom toxikologi, fysiologi, epidemiologi, miljö- och arbetsmedicin. IMM fungerar även som vetenskaplig rådgivare till myndigheter inom området miljömedicin och IMM-forskare deltar i nationella och internationella expertgrupper som gör riskbedömningar eller tar fram riktlinjer.

Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa är ett tvärvetenskapligt team som forskar om åtgärder för att främja hälsa och förebygga ohälsa på arbetsplatsen och i privatlivet. Det finns stora fördelar med att investera i arbetsmiljö och hälsorelaterade insatser för både individen, arbetsgivaren, samhället och det är avgörande att forskningsresultat snabbt kommer till användning och gör nytta. Vi bedriver därför även implementeringsforskning där vi undersöker de bästa sätten att föra in ny kunskap i olika typer av verksamheter.  

Din roll

I rollen som postdoktor kommer du att arbeta i flera projekt med inriktning på arbetsmiljö och hälsa med en genusteoretisk utgångspunkt. Framför allt kommer du att arbeta i en studie med kvalitativ ansats som syftar till att undersöka, utifrån ett genusperspektiv, personliga assistenters och deras arbetsgivares upplevelser av underlättande och hindrande faktorer för återgång i arbete efter sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa. Arbetet innefattar datainsamling genom kvalitativa intervjuer, och utförandet av analys (reflexiv tematisk analys). Du kommer även att medverka i författandet av vetenskapliga artiklar och förväntas delta i arbete med gemensamma bidragsansökningar. Tjänsten innebär även att delta i undervisning och bidra till forskargruppens utveckling i stort. Anställningen är en tvåårig visstidsanställning.

Vem är du?

Vi söker en mycket motiverad kandidat med erfarenhet av kvalitativ forskning inom fältet arbetsvetenskap med en genusteoretisk inriktning. För tjänsten ska du ha goda dokumenterade kunskaper inom kvalitativa metoder och arbetsvetenskapliga studier. Meriterande är dokumenterad erfarenhet av forskning med genusperspektiv men också forskning inom sjukfrånvaro och rehabilitering, samt erfarenhet av att arbeta med intersektionella perspektiv. I övrigt förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, liksom att du har god analytisk förmåga och god samarbetsförmåga. Den sökande ska behärska både svenska och engelska, då datainsamling i projektet sker genom kvalitativa intervjuer på svenska. Arbetsspråken är engelska och svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  Intervjuer kan komma att ske löpande under utlysningstiden.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1972/2024
Kontakt
  • Helena Tinnerholm Ljungberg, biträdande lektor, helena.tinnerholm.ljungberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, SACO-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-08-07
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb