Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för fysioterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för fysioterapi har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning med hög kvalitet inom sjukgymnastik/fysioterapi. Utbildning bedrivs på grund- (fysioterapeutprogrammet), avancerad (magister) och på forskarutbildningsnivå. Utöver det så bedriver avdelningen ett flertal fristående kurser och uppdragsutbildningar. Avdelningen har ett 50-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Tjänsten är kopplad till professor Erika Franzéns forskargrupp. Forskargruppernas fokus ligger på translatorisk forskning från att utforska bakomliggande mekanismer vid neurologiska sjukdomar till kliniska interventioner och implementering av interventioner för personer med neurologisk och geriatrisk rehabilitering. Områden av särskilt intresse är balanskontroll, motion, fysisk aktivitet och fall hos äldre och personer med neurologiska sjukdomar (Parkinsons sjukdom, multipel skleros, stroke och ryggmärgsskada).

Din roll

Vi söker nu en postdoktor till ett forskningsprojekt som syftar till att förbättra fysisk funktion, fysisk aktivitet och delaktighet bland äldre personer med kronisk eller progressiv sjukdom. Projektet syftar också till att öka kunskap kring användning av eHälsa hos denna population från vårdpersonalens och patientens perspektiv.

Projektet avser sedvanliga ansvarsområden på postdoktoral nivå såsom projektdesign, datainsamling, bearbetning, dataanalys och statistisk analys. Att skriva vetenskapliga artiklar, forskningsansökningar och att kommunicera forskningsresultat är viktiga uppgifter. Det finns också viss möjlighet att utforma egna projekt inom området. Du bör ha egen drivkraft med god kommunikations- och samarbetsförmåga samt kunna arbeta både inom och utanför akademin. Viktigt för projektet är din samarbetsförmåga vilket avser att samarbeta med andra forskare, studenter och kliniska medarbetare, samt kunna leda och samordna projekt.

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Sökande ska förutom ovanstående kvalifikationer ha kunskap och erfarenhet av observations- samt interventionsstudier med fokus på kronisk eller progressiv sjukdom. Erfarenhet av både kvalitativa och kvantitativa metoder är också meriterande. Den sökande bör ha en grundexamen inom hälsovetenskaper eller rörelsevetenskap och doktorsexamen i relevant område. Tidigare kunskap om eHälsa eller bedömning/ analys vid kronisk eller neurologisk sjukdom, såsom Parkinson sjukdom, samt erfarenhet av intervjustudier är också kvalificerande. Arbetet förutsätter att du har mycket goda färdigheter i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Kandidaten för tjänsten förväntas ha ett starkt intresse för främjandet av aktivt åldrande och delaktighet hos äldre personer, samt vara organiserad, strukturerad och ambitiös. Forskargruppen samarbetar med flera forskargrupper och kliniker, och goda samarbets- och sociala färdigheter är nödvändiga. Mycket god förmåga att tala och skriva på engelska och svenska är ett krav. Personliga färdigheter kommer att värderas högt i rekryteringsprocessen.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19 augusti, 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1904/2024
Kontakt
  • Breiffni Leavy, Docent/Adjunkt, 08-52488814
  • Lina Karlsson, HR-partner, 08-52483926
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-08-19
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb