Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning
Forskningen sker i Professor Henrik Grönbergs forskargrupp vid namn ClinSeq. Ändamålet med ClinSeq är att utveckla infrastrukturen för genomisk profilering inom cancer för att stötta forskning på toppnivå, kliniska studier och implementation av ny genomikbaserad diagnostik i klinisk vård. För mer information om projektet se www.clinseq.org.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att leda och analysera enskilda projekt inom ClinSeq (Clinical Sequencing of Cancer) samt utveckla bioinformatikredskap vid behov. Inom ClinSeq genereras en profil bestående av DNA- samt RNA-sekvensdata för olika cancersjukdomar. Planering av experiment, storskalig analys och sammanställning av sekvensdata är viktiga hörnstenar. Arbetet kommer även att innebära författande av vetenskapliga artiklar.


Kvalifikationer
Behörig att vara anställd som postdoktor är den som innehar en doktorsexamen avlagd de senaste sju åren. Även den som avlagt examen tidigare kan komma ifråga om det finns särskilda skäl.

Vi söker dig som är disputerad inom bioinformatik/genomik samt har en PhD inom cancergenomik.

För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av molekylär genetik, datavetenskap samt cancergenomik. En förståelse av molekylära mekanismer för genuttryck är önskvärd. Du ska också ha erfarenhet av bioinformatiska verktyg och mjukvaruutveckling. Du bör även ha erfarenhet av molekylära processer och analys av storskalig DNA-sekvensdata, inkluderande genomisk RNAsekvensdata inom cancerområdet.

Då vi för närvarande ämnar utveckla verktyg för att kunna uppskatta renhet samt ploidi från tumörprov är det en fördel med erfarenhet av att ha utvecklat sådana verktyg.

Programmering sker i BASH, R, Python, Pearl och Java. Kunskap för arbete i klustermiljö och Linux/ Unixmiljö är krav.

Vi söker dig som är självständig, amitiös och initiativtagande. Vi ser också att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Du har även en problemlösande och numerisk analysförmåga och är kreativ i ditt arbetssätt.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 2. En komplett publikationslista
 3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
 4. Verifikationer för tillgodoräknande av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet eller andra liknande omständigheter
 5. Verifikation från disputationskommitté eller motsvarande (endast om disputation är planerad inom tre månader efter sista ansökningsdatum)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2519/2015
Kontakt
 • Johan Lindberg, Forskningsassistent, johan.lindberg@ki.se
 • Åsa Agréus, Personalhandläggare, 08 524 822 84
 • Henrik Grönberg, Professor, henrik.gronberg@ki.se
Facklig företrädare
 • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
 • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
 • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
Publicerat 2015-06-29
Sista ansökningsdag 2015-07-21

Tillbaka till lediga jobb