Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning
Forskningen sker i Professor Henrik Grönbergs forskargrupp vid namn ClinSeq. Ändamålet med ClinSeq är att utveckla infrastrukturen för genomisk profilering inom cancer för att stötta forskning på toppnivå, kliniska studier och implementation av ny genomikbaserad diagnostik i klinisk vård. För mer information om projektet se www.clinseq.org.


Arbetsuppgifter

Infrastrukturen i ClinSeq (Clinical Sequencing of Cancer) innefattar även hantering av vävnader, säskilt humant tumörmaterial. Detta arbete syftar till att utveckla vävnadshanteringen inom ClinSeq-projektet, dvs arbeta med vävnad och extrahera DNA/RNA av tillräckligt hög kvalitet för att kunna utföra sekvenseringsanalyser. I ClinSeq-projektet arbetar ca 10 personer med olika delar vilket omfattar allt från vävnadshantering till statistisk modellering av kvalitetskontrollerat sekvensdata. Arbetet innebär en nära interaktion med personerna i ClinSeq-gruppen samt relevanta partners på sjukhussidan t.ex. Avd för patologi på Karolinska Universitetssjukhuset Solna. Huvuddelen av arbetstiden kommer att förläggas på CCK (CancerCentrum Karolinska). Ytterligare ämnar vi implementera automatiserade processer för vävnadshantering på KI-biobank allteftersom projektet fortskrider.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är BMA (biomedicinsk analytiker) eller har liknande erfarenhet/utbildning.

För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av arbete på histopatologiskt laboratorium och tillstånd att snitta och färga kliniskt vävnadsmaterial. Det är en fördel om du arbetat både med färskfruset och formalinfixerat, paraffininbäddat material.  Erfarenhet av att extrahera RNA/DNA är också positivt.

Vi söker dig som är självständig, ambitiös och initiativtagande. Vi ser också att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Du har även en problemlösande och numerisk analysförmåga och är kreativ i ditt arbetssätt.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2517/2015
Kontakt
  • Johan Lindberg, Forskarassistent, johan.lindberg@ki.se
  • Åsa Agréus, Personalhandläggare, 08-524 82284
  • Henrik Grönberg, Professor, henrik.gronberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
Publicerat 2015-06-29
Sista ansökningsdag 2015-07-20

Tillbaka till lediga jobb