Vill du bidra till högkvalitativ medicinsk forskning?

Lymfom- och Leukemiforskningsgruppen, ledd av Adjungerad Professor Georgios Rassidakis vid Institutionen för Onkologi-Patologi, har en ledig tjänst som forskningsassistent. Gruppens forskning fokuserar på mekanismerna bakom lymfom- och leukemi samt mekanismerna som ligger till grund för immunsvaret mot tumörer i mänskliga lymfom.
Vårt forskningslaboratorium på Bioclinicum (Solna) och faciliteterna vid KI erbjuder en utmärkt miljö för forskning.

Din roll

Anställningen omfattar laboratoriebaserat experimentellt arbete, databehandling, dataanalys och rapportering av data. Den framgångsrika kandidaten förväntas också bidra till utbildningen av nya studenter på grund- och forskarnivå. Forskningsassistenten kommer att genomföra experiment i samarbete med andra medlemmar i vår laboratoriegrupp samt med andra forskningsgrupper vid Bioclinicum och kärnfaciliteter vid ScilifeLab. Dessutom kommer forskningsassistenten att ansvara för underhållet av laboratoriet, inklusive cellkulturutrymmet.

Forskingsassistenten förväntas använda olika in vitro- och in vivo-modeller för lymfom och leukemi, inklusive cellodlingar, PDX (patientavleda xenotransplantat) och mössmodeller, samt utföra olika grundläggande molekylärbiologiska analyser på DNA-, RNA- och proteinnivå. Dessutom kommer forskningsassistenten att analysera kliniska prover från patienter för klinisk-patologiska och prognostiska studier av nya biomarkörer i lymfom och leukemi med hjälp av immunohistokemiska metoder.

Vem är du?

Krav:

Kandidaten för forskningsassistenttjänsten bör ha:

 • En masterexamen i molekylärbiologi eller cellbiologi samt väl dokumenterad praktisk erfarenhet av olika tekniker inom cell- och molekylärbiologi.
 • Sökande som inte har avslutat en masterexamen vid ansökningstidens slut kommer inte att beaktas.
 • Engelskkunskaper på avancerad nivå (nivå C1-certifikat) i både skrift och tal är ett krav.
 • Kommunikationsfärdigheter och förmågan att arbeta effektivt som en del av ett team är nödvändiga.

Meriter:

 • Tidigare erfarenhet inom forskningsområdet lymfom och leukemi är en stark merit.
 • Helst bör den framgångsrika kandidaten ha erfarenhet av att arbeta som forskningsassistent.
 • Utmärkta färdigheter i grundläggande tekniker inom molekylärbiologi (DNA, RNA och protein) och immunohistokemiska metoder, samt användning av in vitro- och in vivo-studiemodeller för cancer, är mycket önskvärda.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 november.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Anställningen är på 1 år. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 Jan,2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3883/2023
Kontakt
 • Georgios Rassidakis, georgios.rassidakis@ki.se
Facklig företrädare
 • Helen Eriksson, OFR, helen.eriksson@ki.se
 • Henry Wölling, Seko, henry.wolling@ki.se
 • Per Hydbring/Nick Tobin, SACO, per.hydbring@ki.se/nick.tobin@ki.se
Publicerat 2023-10-11
Sista ansökningsdag 2023-11-26

Tillbaka till lediga jobb