Karolinska Institutet, Instit. för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) bedriver forskning och utbildning som främjar praktisk implementering av forskningsrön och ny kunskap i folkhälsoarbete, vård och omsorg. Institutionen har två universitetsövergripande verksamhetsområden – pedagogisk utveckling och stödverksamhet samt forskning, utbildning och rådgivning på området hälso- och sjukvård- samt forskningsetik. Det är en spännande arbetsmiljö där forskning och utbildning står i fokus. 

Vi söker nu en postdoktor (100%) för att bedriva forskning inom området utveckling och anpassning av insatser gällande främjande av psykisk hälsa och suicidprevention. Vi söker i synnerhet någon som kommer att utforma och koordinera forskningsaktiviteter relaterade till anpassningen av programmet Mental Health First Aid (MHFA) för minoritetsgrupper i Sverige. MHFA, som utvecklats i Australien, på svenska benämnt Första hjälpen till psykisk hälsa, är ett utbildningsprogram avsett för allmänheten. Tanken bakom utbildningsprogrammet är snarlik den vid fysisk Första hjälpen-utbildning: Att ge kursdeltagaren sådana kunskaper som tillåter denne att rycka in och ge en första hjälp tills den drabbade fått professionell hjälp.

Din roll

Du kommer att arbeta på Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention (NASP) som en del av ett internationellt team som är inriktat på forskning inom området psykisk hälsa och suicidprevention. Som postdoktor kommer du att utforma de studier som krävs för detta projekt, erhålla de etiska godkännanden som krävs, ansvara för genomförandet av studierna inklusive leda och koordinera uppgifter inom projektet, analysera kvalitativa och kvantitativa data och leda utarbetandet av manuskript som rapporterar resultaten. Du kommer också att erbjuda vetenskapligt stöd och samarbeta i arbete relaterat till dessa projekt såsom deltagande och presentationer i de tekniska projektmötena, skriva rapporter om framstegen i de pågående projekten, samt hjälpa till med projekt- och ekonomistyrning.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker dig som har:

  • Doktorsexamen inom områden som är relevanta för projektet såsom psykisk hälsa, ungdomsstudier, livsstil.
  • Dokumenterad erfarenhet inom området hälsofrämjande avseende minoritetsgrupper och ungdomar.
  • Erfarenhet av planering och genomförande av kvalitativa studier, inklusive kvalitativ dataanalys och användning av deltagande forskningsmetoder.
  • Erfarenhet av samordning och administration av forskningsprojekt.
  • Utmärkta färdigheter i svenska och engelska både muntligt och skriftligt.
  • Dokumenterad erfarenhet av att använda NVivo.

Det är meriterande om du har följande kompetens:

  • Ett stort intresse för forskningsområdet psykisk hälsa och suicidprevention
  • En tvärvetenskaplig bakgrund inklusive antropologi, etnologi och hälsovetenskap
  • Erfarenhet av att arbeta med minoritetsgrupper
  • Erfarenhet av internationellt forskningssamarbete
  • Kunna arbeta självständigt med forskningsdata
  • Kunskaper om avancerade analytiska metoder inom kvalitativ forskning
  • Tidigare erfarenhet av utbildningsprogrammet MHFA

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna


Läs mer om LIME.

Läs mer om NASP.

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3778/2023
Kontakt
  • Lektor, Vladimir Carli, vladimir.carli@ki.se
Facklig företrädare
  • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-10-03
Sista ansökningsdag 2023-10-17

Tillbaka till lediga jobb