Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning

Alla våra forskningsadministratörer arbetar med ett antal seniora forskare och även med dem som ingår i forskargruppen, som juniora forskare och doktorander. Då vi nu rekryterar 1-2 forskningsadministratörer är det flera professorer som är aktuella som ansvarig chef och arbetsuppgifterna kan variera beroende på en viss forskargrupps behov. Gruppen av forskningsadministratörer samarbetar i gemensamma frågor och träffas regelbundet för diskussion.

Arbetsuppgifter

Administration och samordning av anslagsansökningar, både nationella och internationella (budgetarbete I samarbete med ekonomisamordnare, koordinering med ansvarig forskare och medsökanden, textbearbetning, uppföljning och viss redovisning)

Reseräkningar och resebokningar

Anmälan och föreberedelser för inkommande personal

Inköp och beställningar

Korrespondens

Textbearbetning på svenska och engelska inklusive referenshantering

Faktura- och utläggshantering

Mötesadministration, t ex. föra protokoll och boka konferensrum

Organisera konferenser

Administration kring bibliometri och publicering av vetenskapliga artiklar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasiekompetens och ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning. Du ska ha administrativ erfarenhet, gärna från offentlig sektor. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift krävs, samt goda kunskaper i Office-paketet.

För att lyckas i rollen är du som person flexibel och service-minded, har god samarbetsförmåga samt ett strukturerat arbetssätt. Dessutom bör du ha lätt att lösa oförutsedda problem och arbetsuppgifter samt kunna jobba mot deadline.

Då en av tjänsterna kan komma att kombineras med webinfo och kommunikationsarbete är dokumenterad kompetens och erfarenhet inom detta område en merit.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2013/2015
Kontakt
  • Sofia Anderberg, sofia.anderberg@ki.se, 08 524 870 02
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
Publicerat 2015-06-08
Sista ansökningsdag 2015-06-29

Tillbaka till lediga jobb