Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Eukaryota Single-cell Genomik Faciliteten (ESCG) söker en kvalificerad forskningsspecialist.

Ämnesbeskrivning

ESCG är en core-facilitet på Karolinska Institutet och en nationell facilitet vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). ESCG är placerad på SciLifeLab i Stockholm och tillhandahåller effektiv, massivt parallell, analys av transkript och genom i stora antal enskilda celler.

Din roll

ESCG konstruerar sekvenseringsbibliotek från RNA eller DNA från enskilda celler, med hjälp av modern molekylärbiologi. Personen i fråga kommer hantera värdefulla primära cellprover, RNA-prover samt hög-teknologiska instrument på daglig basis.

Dina arbetsuppgifter inkluderar att hantera alla experimentella aspekter av att konstruera sekvenseringsbibliotek från eukaryota celler. Detta inbegriper att hantera nano-deponerings instrument, DNA-analysinstrument, pipetteringsrobotar, mikroskopi och bildanalys, kvalitetsberäkningar på RNA och DNA. Metoder som vi förnärvarande arbetar med inkluderar  Smart-seq3, Chromium-systemet från 10x Genomics samt andra mer experimentella protokoll.

Ditt arbete kan även innebära att sätta upp ytterligare metoder vid faciliteten.

Arbetsuppgifterna kan även innebära administrativa delar såsom projektkoordinering, användarkonsultationer, kostnadsberäkningar, sammanställning av fakturaunderlag, utveckling och uppdatering av laborativa protokoll (SOPs), upphandling, beställning av reagenser, inventering, riskuppskattningar.

Vi ser att du är service-inriktad och tycker om att lära dig nya molekylärbiologiska metoder. Du skall kunna arbeta både självständigt och i samarbete med kollegorna på faciliteten samt kunna arbeta med flera projekt parallellt. Du är noggrann, flexibel och effektiv samt har god förmåga att dokumentera ditt arbete. God kommunikationsförmåga är ett direkt krav. Du kommunicerar med kollegor och forskare på både engelska och svenska.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Kvalifikationer

 • Doktorsexamen inom molekylärbiologi, biomedicin, bioteknologi eller liknande
 • Erfarenhet av arbete med RNA och primära celler
 • Goda kunskaper inom molekylärbiologiska tekniker
 • Tidigare erfarenhet av laborativt arbete och Good Laboratory Practice (GLP), inklusive biosäkerhet.

Meriterande

 • Tidigare arbete med molekylärbiologisk analys av enskilda celler
 • Metodutveckling inom molekylärbiologi
 • Erfarenhet av avancerad provhantering av RNA och/eller DNA
 • Erfarenhet av arbete med laborativ automatisering
 • Erfarenhet av datahantering, programmering samt bioinformatik
 • Erfarenhet av att jobba med ett LIMS system
 • Erfarenhet med NGS biblioteksprep

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna 


[Lägg in länkar här – bör vara max 2 stycken, t ex länk till institutionen, forskargruppen eller till
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-817/2023
Kontakt
 • Anja Mezger, anja.mezger.2@ki.se
Facklig företrädare
 • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elisabeth.valenzuela@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb