Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som forskare är en förlängning av tidigare anställning som forskarassistent. Tjänsten innebär att bedriva egen etablerad forskning inom det angivna området och undervisning på VetU som koordinator. Undervisningen är på grundutbildnings- och forskarutbildningsnivå framför allt inom epidemiologi och vetenskaplig utveckling.

Som forskare på MEB kommer du även att vara involverad i institutionens och Karolinska Institutets framtid.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent.

Som sökande till denna forskartjänst bör du ha akademiska färdigheter och dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom vaccination- och infektionsepidemiologi med fokus på registerforskning. Du ska även ha ha flera års erfarenhet som gruppledare där du har kompetens att organisera en egen forskargrupp med tillhörande personalansvar. Du ska ha undervisningserfarenhet, både på grundutbildningsnivå och forskarutbildningsnivå framför allt inom epidemiologi och vetenskaplig utveckling. Du skall också kunna tillföra nationella och internationella nätverk/samarbeten inom akademin, industri och relevanta myndigheter.

Expertis i vetenskapligt skrivande och excellenta kommunikationsfärdigheter på engelska är nödvändigt. Du ska ha demonstrerat kunskap i att söka forskningsanslag i öppen konkurrens för din självständiga forskningsinriktning. En gedigen publikationslista är meriterande.

Tjänsten är en visstidsanställning på två år.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med denna meritportfölj (https://internwebben.ki.se/en/node/15718). Vänligen bifoga worddokumentet i din ansökan, som görs via rekryteringssystemet MyNetwork.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-809/2015
Kontakt
  • Paul Lichtenstein, 08-524 874 24
Facklig företrädare
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
Publicerat 2015-03-04
Sista ansökningsdag 2015-04-01

Tillbaka till lediga jobb