Är du intresserad av att arbeta med spjutspetsteknik och vill bidra till forskning av toppkvalitet?

Vi är ett ackrediterat toppmodernt center för DNA-sekvensering vid Science for Life Laboratory som söker efter en talangfull och engagerad forskningsingenjör till vårt team. Vi erbjuder nu en tillsvidareanställning i en dynamisk, inkluderande och kollaborativ arbetsmiljö. Missa inte denna spännande möjlighet - ansök nu!

Din roll

Anställningen gäller en tillsvidaretjänst vid Genomics Production som är en del av National Genomics Infrastructure - Stockholm, lokaliserad vid SciLifeLab i Solna.

Vi söker en forskningsingenjör till vårt produktionsteam för arbete med biblioteksberedning, kvalitetskontroll och sekvensering.

Du kommer dagligen att hantera och förbereda viktiga prover i en kvalitetssäkrad laboratoriemiljö. Det laborativa arbetet är huvudsakligen automatiserat genom användning av pipetteringsrobotar, men även manuellt arbete förekommer dagligen.

Proverna är varierande och metoderna avancerade, vilket innebär att problemlösning och viss metodutveckling är en naturlig del av arbetsuppgifterna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kvalitetskontrollera inkommande prover enligt validerade rutiner
 • Bereda och kvalitetskontrollera bibliotek för storskalig sekvensering enligt validerade metoder
 • Kontrollera och underhålla instrument och metoder efter tilldelade ansvarsområden

Vem är du?

Du är ansvarsfull, kommunikativ och noggrann. Du trivs med arbete på lab och att ingå i ett team där vi arbetar mot gemensamma mål.

Krav

 • Universitets/högskoleexamen inom molekylärbiologi eller liknande
 • Vara väl förtrogen med att arbeta i laboratoriemiljö
 • Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga
 • Du ska kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift på engelska
 • Praktisk erfarenhet av laboratoriearbete med DNA och RNA

Meriterande

 • Erfarenhet av storskalig sekvensering, främst av Illumina-teknologin men även av andra tekniker för DNA- och RNA-analys
 • Erfarenhet från serviceinriktad laboratorieverksamhet
 • Erfarenhet av informationssystem för laboratorier (LIMS) och kvalitetssäkring (ISO)

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

SciLifeLab är ett nationellt centrum för storskalig livsvetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. Vid SciLifeLab utförs multidisciplinär forskning baserad på DNA sekvensering, genexpressionanalys, proteomik, bioinformatik, biostatistik och systembiologi.

Målsättningen är att göra det möjligt för svenska forskare att analysera gener, transkript och proteiner i olika organismer i avsikt att klarlägga molekylära mekanismer relaterade till hälsa och miljö. Exempel på tematiska forskningsområden som för närvarande bearbetas inom SciLifeLab är klinisk genomik/proteomik, cancergenomik och komplexa sjukdomars genomik samt ekologisk och miljörelaterad genomik.

NGI tillhandahåller storskalig sekvensering, samt kunskap om denna, till svenska forskargrupper. Verksamhetens mål är att främja svensk forskning inom genomik, samt att hålla Sverige konkurrenskraftigt inom fältet. Detta uppnås genom att arbeta mot hög kvalitet inom data, analyser och service.

Placering: Solna

https://www.scilifelab.se/units/ngi-stockholm/

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4770/2022
Kontakt
 • Ellen Sherwood, Group leader, +46-8-7909861
 • Thomas Tinglöv.Head of administration, +46-8-52483549
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, +46-8-52484080
 • Taher Darreh-Shori, SACO, +46-8-52483529
 • Anders Lindholm, OFR, +46-8-52481012
Publicerat 2022-12-21
Sista ansökningsdag 2023-01-20

Tillbaka till lediga jobb