Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att kartlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Kunskap inom arbetsvetenskap finns vid Karolinska Institutet. Dock saknas vid IMM och Karolinska Institutet, kunskap utifrån genusteoretiskt perspektiv inom arbetsvetenskap med inriktning att specifikt utveckla kunskapen för unga anställda och för genuskodade arbeten såsom t ex vård och omsorg. Med en forskningsposition inom detta vill IMM bidra till utvecklingen av ett multidisciplinärt perspektiv på arbete och hälsa, som integrerar ett genusteoretiskt perspektiv.

Din roll

Vi söker nu en biträdande lektor med inriktning mot genusvetenskap. Du skall arbeta med studier som syftar till att integrera genusteoretiska perspektiv inom området arbetshälsa särskilt om unga anställdas arbetsmiljö och hälsa samt om hur framtidens arbetsplats behöver utformas för att främja hälsa och arbetsprestation. Du behöver hög dokumenterad kompetens och förankring i genusteori då din roll är att komplettera den höga kompetens inom arbetsvetenskap som finns i gruppen. Tidigare arbete inom det arbetsvetenskapliga fältet är dock meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av både kvalitativa och kvantitativa metoder, särskilt inom intervjustudier. Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med forskningsledare och forskargrupp genomföra studier inom gruppens områden. Detta innefattar att självständigt bedriva studier inom området där datainsamling, utföra analyser och författa vetenskapliga manuskript ingår. Tjänsten innebär även att delta i undervisning och bidra till forskargruppens utveckling i stort samt att skriva, eller medverka i, forskningsansökningar.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor. Anställningen är inriktad mot utbildning och forskning.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Bedömningsgrunder

Vi söker en självständig forskare som har dokumenterad god kompetens inom genusvetenskap samt god dokumenterad kompetens inom kvalitativa metoder och erfarenhet av kvantitativa metoder. Den vi söker har dokumenterat stor erfarenhet av att undervisa inom akademin. Vidare är det är meriterande om den sökande har erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga forskarteam. 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten. 

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk- och vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

https://ki.se/imm/enheten-for-interventions-och-implementeringsforskning-inom-arbetshalsa

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-596/2022
Kontakt
  • Irene Jensen, professor, irene.jensen@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-02-08
Sista ansökningsdag 2022-02-22

Tillbaka till lediga jobb