Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) bedriver forskning och utbildning som främjar praktisk implementering av forskningsrön och ny kunskap i folkhälsoarbete, vård och omsorg. Institutionen har två universitetsövergripande verksamhetsområden – pedagogisk utveckling och stödverksamhet samt forskning, utbildning och rådgivning på området hälso- och sjukvård- samt forskningsetik. Det är en spännande arbetsmiljö där forskning och utbildning står i fokus. LIME har cirka 150 anställda och ligger på Solna Campus. Läs mer om LIME här.

UBE

Enheten för bioentreprenörskap (UBE) bedriver forskning om, och utbildning inom, innovation och entreprenörskap. Enheten ger ett tvåårigt globalt masterprogram i bioentreprenörskap (MBE) tillsammans med programvalda och fristående kurser. UBE är KI:s kompetenscentrum vid Stockholm School of Entrepreneurship (ett akademiskt samarbete mellan KI, Handelshögskola, Kungliga Tekniska Högskolan, Konstfack, Stockholms universitet och Kungliga Musikhögskolan) som tillhandahålla tvärvetenskaplig utbildning. UBE bedriver även externt finansierade utbildnings- och forskningsprojekt. Med hjälp av enhetens kurser och projekt är målet att uppmuntra studenter, forskare och andra att lära sig om och tillämpa entreprenörskapsmetoden och tillvägagångssättet.

Vem är du?

Vi söker nu en ambitiös och ansvarsfull Projektsamordnare. Du har en öppen inställning till ditt arbete och din arbetsmiljö samt har en passion för utbildning, entreprenörskap, innovation och utveckling, särskilt inom life science.

Vi söker dig som har dokumenterad pedagogisk skicklighet, har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom relevant ämnesområde för arbetsuppgifterna. Du kommer att ha det övergripandeansvaret för att utveckla det omfattande datoriserade anamnesupptagningsprogrammet CLEOS (Clinical Expert Operating System), med fokus på dess medicinska delar.

Som projektsamordnare kommer du att utföra en mängd komplexa forskningsuppgifter, innefattande författande av forskningsanslagsansökningar, utförande av litteraturöversikter, assistans i aktiviteter med etikprövningsmyndigheten, utveckling av datorprogrammet CLEOS, medförfattande av forskningsrapporter. Du kommer även interagera med olika samarbetspartners inom universitet, sjukvård och myndigheter nationellt och internationellt.

Ditt arbete kommer att innehålla;

  • Vidareutveckling av programmet CLEOS
  • Interaktion med tekniska programmerare och systemarkitekter
  • Interaktion med kliniska forskarkollegor
  • Söka anslag för forskning och utveckling

Bedömningsgrunder

Obligatoriska kvalifikationer (måste stödjas av dokumentation):

  • Läkarexamen och klinisk erfarenhet Doktorsexamen (eller motsvarande kvalifikationer) inom ett område som är relevant för tjänsten
  • Forskningserfarenhet inom digitala beslutsstöd och klinisk diagnostik
  • Erfarenhet av utveckling av avancerade digitala medicinska beslutsstöd
  • Mycket god kunskap i medicinsk och vetenskaplig engelska (både tal och skrift)

Meriterande kvalifikationer (måste stödjas av dokumentation)

  • Ett gediget nätverk inom klinisk forskning, nationellt och internationellt

Personliga skickligheter

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid medicinsk och vetenskaplig skicklighet. Eftersom denna rekrytering innebär intensiv interaktion med kliniska forskare och programmerare kommer dina personliga färdigheter att vara viktiga, såsom goda kommunikationskunskaper, struktur och förmåga att samarbeta, men också förmågan att driva projekt och arbeta självständigt under tidspress och med, i vissa fall, begränsade instruktioner.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 januari 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-163/2022
Kontakt
  • Hanna Jansson, +46 (0) 8-524 838 61
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, ST(OFR), shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
Publicerat 2022-01-14
Sista ansökningsdag 2022-01-29

Tillbaka till lediga jobb