Vill du leda och utveckla Sveriges främsta medicinska universitetsbibliotek?

Vi söker dig som vill fortsatt leda, stärka och utveckla Universitetsbibliotekets verksamhet och medarbetare, och utifrån KIs övergripande mål och värdegrund ge universitetet bästa möjliga förutsättningar för att bedriva forskning och utbildning i världsklass.

Karolinska Institutet står för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen i Sverige och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Universitetsbiblioteket (KIB) ger stöd till forskning och utbildning vid universitetet. Universitetsbibliotekets uppdrag är att:

-ansvara för vetenskaplig informationsförsörjning och främja öppen publicering

-medverka till att lärosätets forskning blir öppet och beständligt tillgänglig

-stödja verksamhetens kommunikation

-verka för stärkt informationskompetens; förmågan att söka, värdera och använda information

-möjliggöra möten över ämnesmässiga och organisatoriska gränser

Din roll

KIB är organisatoriskt placerad under KI:s ledning. Du kommer närmast att vägledas av biblioteksrådet som leds av prorektor.

I ditt uppdrag som bibliotekschef fortsätter du bygga på den goda grund som är lagd på KIB. Tillsammans med ca 90 medarbetare organiserade i 3 avdelningar med 7 enheter är ditt ansvar att förverkliga KIBs uppdrag. Där framgår att biblioteket ska stödja KI:s ambition att universitetets forskning ska göras öppet och beständigt tillgänglig. 

En viktig del i ditt uppdrag blir att säkerställa kompetens och verksamhet för att kunna svara upp mot de förväntningar som finns inom modern informationssökning. Att fortsatt stärka och utveckla den tekniska/digitala kompetensen blir ett fokusområde. Likaså att arbeta proaktivt för att utveckla system och infrastruktur för forskning.

Ambitionen är att utveckla samarbetet med institutionerna för att ännu bättre kunna stödja och ge service utifrån de behov som finns. I din roll kommer du även att arbeta för att biblioteket blir en mer integrerat del av KI:s verksamhet. 

Bibliotekschefen har många samarbetsytor såväl internt som externt i nationella och internationella sammanhang.

Vem är du?

Vi förväntar oss att du är en chef som leder genom tillit, delegerar och följer upp med tydlighet. Du är lyhörd, beslutsam, stabil och visar gott omdöme. En kritisk framgångsfaktor är att du har förståelse för ett modernt universitetsbiblioteks funktion och dess betydelse för ett lärosätes framgång. Du arbetar inom ekonomiska ramar samt leder och organiserar arbetet på ett effektivt och relevant sätt.

Omvärldsorientering och proaktivitet är ledord för dig och självklart är du strategisk. Du förstår en komplex verksamhet och dess målbilder och kan omsätta dem i verksamhet och resultat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Kvalifikationer

-Relevant akademisk examen

-Mycket goda kunskaper i svenska eller skandinaviska liksom i engelska i tal och skrift

-Gedigen chefs- och ledarerfarenhet innebärande flerårigt ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö i en komplex verksamhet

-Erfarenhet och mycket god förmåga att leda en kunskapsorganisation i förändring och utveckling

-Erfarenhet från forskningsbibliotek eller förtrogenhet och engagemang för biblioteksfrågor

-God förståelse för forskningens och utbildningens villkor

-God kunskap inom moderna tekniker och dess möjligheter, arbetar digitaliserat och framsynt

Meriterande:

-Disputerad alternativt hög akademisk meritering 

-Erfarenhet av att företräda en verksamhet

-Erfarenhet av att leda chefer 

-Erfarenhet från myndighet eller forskningsinstitut

-Relevant internationell arbetserfarenhet.

Vad erbjuder vi

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Läs mer om universitetsbiblioteket här

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2 februari 2022.

Rekryteringen sker i samarbete med SOURCE, och som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas. För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta seniorkonsult Ann Peyron Östlund, tel 070-878 42 26 mail ann.peyron@source-executive.se eller konsult Bianca Gideback tel 070 – 8 11 03 64 mail bianca.gideback@source-executive.se

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5398/2021
Kontakt
  • Ann Peyron, 0708-78 42 26
Publicerat 2022-01-03
Sista ansökningsdag 2022-03-15

Tillbaka till lediga jobb