Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?


Avdelningen

Klinisk farmakologi är ett akademiskt ämne och en medicinsk specialitet som syftar till en rationell och säker läkemedelsanvändning.
Den akademiska verksamheten är integrerad med sjukvårdsverksamheten och förlagd till Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset på Campus Flemingsberg, Huddinge. Ämnet klinisk farmakologi är en multidisciplinär vetenskap som involverar olika yrkesgrupper såsom läkare, sjuksköterskor, farmaceuter, molekylärbiologer, kemister och biomedicinska analytiker i ett tvärprofessionellt samarbete.

På klinisk farmakologi bedrivs forskning, forskarutbildning, kliniskt arbete och undervisning i grundutbildningar och specialistutbildningar. Undervisningen ges till flera av Karolinska Institutets utbildningsprogram såsom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen, läkarprogrammet, biomedicinsk analytiker med flera.

Din roll

Som universitetsadjunkt i klinisk farmakologi är du moment- eller kursansvarig och planerar och genomför utbildningar i samarbete med övriga lärare i teamet och på kliniken. Du skapar utbildningsmaterial i form av föreläsningar, instuderingsfrågor och fallpresentationer samt utformar, genomför och bedömer examinationer.

Undervisningen bedrivs såväl på Campus som på distans. Stor del av utbildningen utförs interaktivt i lär plattformen Canvas. För digitala examinationer används plattformen Inspera.

De administrativa uppgifterna kopplade till utbildningen utgör också en viktig del av ditt arbete. Dessa uppgifter är exempelvis registrering av betyg i det administrativa systemet LADOK, schemaläggning, lokalbokning, planering och genomförande av examinationer.

Det finns även möjlighet att bli involverad i de forskningsprojekt som bedrivs på avdelningen - vilket uppmuntras och är ett långsiktigt krav.

Kvalifikationer

För att vara behörig att anställas som adjunkt ska du ha avlagt examen från grundläggande högskoleutbildning eller har motsvarande kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, samt visat pedagogisk skicklighet.

Du har goda kunskaper i olika IT-system och förmåga att utveckla undervisning och examinationer så att de kan bedrivas på såväl campus som på distans.

Grundutbildning: Du är lämpligen farmaceut eller sjuksköterska med breddad farmakologisk kompetens och erfarenhet. Du kan också vara specialistsjuksköterska inom IVA/Anestesi eller Distriktssköterska med breddad farmakologisk kompetens och erfarenhet.

Forskarutbildning eller dokumenterad forskningserfarenhet är meriterande då detta styrker forskningsanknytningen för utbildningen.

Kunskap och erfarenhet i ämnet läkemedelsberäkning är särskilt önskat och meriterande. Du som har annan medicinsk eller farmakologisk utbildning är också välkommen att söka.

Språkkunskaper motsvarande C2 i svenska och minst C1 i engelska enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg


Läs mer om Institutionen för Laboratoriemedicin här


Läs mer om avdelningen för Klinisk farmakologi här

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 december 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-01-31 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5246/2021
Kontakt
  • Georgios Panagiotidis, Avdelningschef, georgios.panagiotidis@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Emilie Hultin, SACO, emilie.hultin@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-12-10
Sista ansökningsdag 2021-12-31

Tillbaka till lediga jobb