Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning
Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver translationell, patientnära och experimentell forskning och utbildning inom medicinsk vetenskap inklusive barnendokrinologi, barnonkologi, neonatologi, barnpsykiatri, infektionssjukdomar, reproduktiv hälsa och förlossningsvård. Institutionen erbjuder en internationell utbildnings- och forskningsmiljö där idag ca 500 forskare, studenter, administrativ och teknisk personal är verksamma.

Forskningslabb Astrid Lindgrens barnsjukhus (ALB), plan 9
På detta forskningslabb samarbetar/samlokaliseras forskargrupper från flera av institutionens enheter, inklusive reproduktiv hälsa, neonatologi, infektionssjukdomar och barnonkologi.

Tillsammans utgör grupperna ett dynamiskt och entusiastiskt forskarlag med en öppen och välkomnande arbetsmiljö. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att arbeta med cell- och molekylärbiologiska tekniker, riskbedöma kemikalier, beställa varor samt hantera olika databassystem. Utöver detta kommer du ha ansvar för att organisera allmänna resurser på labbet, inklusive laboratoriearbetet samt beställa reagens och förbrukningsmaterial. I befattningen ingår att arbeta nära forskarna och vara behjälplig vid introduktion av labbet för ny personal, gästforskare och doktorander samt med nya metoder och initiering av försök. Arbetet kan, om den sökande så önskar, eventuellt kombineras med egen forskning.

Kvalifikationer
Vi söker en engagerad, självständig och självgående person med god laganda och god kommunikationsförmåga. Den ideala kandidaten bör ha relevant biologisk bakgrundskunskap och stor erfarenhet av experimentell forskning. Erfarenhet av riskbedömningar, beställningsrutiner, arbete med databassystem, bäddning och snittning av vävnad är ett plus. God förmåga att kommunicera på svenska och engelska (tal och skrift) krävs. Erfarenhet av att skriva ansökningar om etiska tillstånd är meriterande.

Tonvikten kommer att läggas på personliga egenskaper som ansvar, flexibilitet, samarbetsförmåga och förmåga att lösa problem.

Ansökningsförfarande

Följande dokument på engelska eller svenska måste ansökan för tjänsten innehålla.

• Curriculum vitae

• Personligt brev

• Kontaktinformation till 3 referenspersoner

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork. Den utlysta tjänsten är en tidsbegränsad anställning till och börja med 6 månader med möjlighet till förlängning upp till 2 år.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3103/2014
Kontakt
  • Klas Blomgren , 08-517 771 83
  • Kristina Gemzell , 08-517 795 39
Facklig företrädare
  • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08 - 5177 34 50, lars.ahrlund@ki.se
  • Christina Hammarstedt, OFR, christina.hammarstedt@ki.se
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
Publicerat 2014-10-13
Sista ansökningsdag 2014-11-10

Tillbaka till lediga jobb