Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Karolinska Institutet ska utveckla en central tentamensorganisation som ska ge service till kursansvariga vid digital examination. Tentamensservice omfattar IT-stöd, salsservice och tentamensvakter under själva examinationen. Syftet är att öka effektiviteten i lokalutnyttjandet och av IT-stödet samt professionalisera tentavaktsfunktionen och öka rättssäkerheten vid examination. Målsättningen är att skapa en tillgänglig och komplett tentamensservice för institutionerna.

Två tjänster ska rekryteras för denna verksamhet varav den ena ska arbeta mer administrativt.

Din roll

Arbetsuppgifter som innefattas i denna tjänst är bl.a. systemadministration i systemet TimeEdit, ekonomi- och personaladministration i systemen UBW och Primula. Arbetet ställer höga krav på självständighet i bl.a.

 • att hantera systemet och föra dialog med institutioner vid bokning av examination
 • att hantera administrationen i personal- och ekonomifrågor
 • att kommunicera med olika verktyg t.ex. Teams, webbpublicering, mail mm
 • att utveckla verksamheten tillsammans med samordnaren för tentamensservice

Arbetsuppgifterna omfattar även att skapa goda förutsättningar för samarbete och dialog med samarbetsorganisationen, utbildningsansvariga i kärnverksamheten samt inom enheten/avdelningen. Du behöver kommunicera på ett öppet och tydligt sätt med organisationen, samt lösa olika problem och utmaningar på ett strukturerat sätt.

Under uppbyggnadsfasen kan arbetsuppgifterna variera. När organisationen är på plats kommer en del av tjänsten att innefatta arbetsuppgifter som huvudtentamensvakt under examinationer.

Vem är du?

Krav för tjänsten är:

 • 3-årig högskoleutbildning eller erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter
 • god förmåga att formulera sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • tidigare erfarenhet av administration i högskolan

Meriterande för tjänsten är:

 • god kännedom om Karolinska Institutet och dess utbildningsorganisation, eller motsvarande inom annan högskola/universitet
 • erfarenhet av systemet TimeEdit
 • erfarenhet av ekonomihantering, personaladministration och webb

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi ställer höga krav på att du ska vara pedagogisk, kommunikativ, utåtriktad och driven. Du ska kunna arbeta självständigt vilket innebär ett stort ansvarstagande, planering och struktur. Samtidigt som det är självständigt ställer vi stora krav på samarbete och lyhördhet mot andra verksamheter.

Arbetet kommer att innebära hög arbetsbelastning vid vissa tidpunkter på året och kan också innebära att arbetstiden delvis förläggs till kvällar och helger, dvs. när vissa examinationer genomförs.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4478/2021
Kontakt
 • Lotta Cederberg, enhetschef, charlotta.cederberg@ki.se
Facklig företrädare
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-10-13
Sista ansökningsdag 2021-11-02

Tillbaka till lediga jobb