Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Du kommer att arbeta inom Enheten för integrativ epidemiologi vid Institutet för miljömedicin. Vår forskning syftar till att förstå riskfaktorer och prognostiska indikatorer för olika kroniska sjukdomar och samsjuklighet mellan olika sjukdomar. Vi använder olika forskningsverktyg för att undersöka dessa frågor, såsom befolkningsbaserade hälsoregister, storskaliga kohorter och fall-kontroll studier, och även biobanker av olika slag. På så vis integrerar vi epidemiologi med annan preklinisk och klinisk forskning.

Din roll

Arbetet innefattar forskning med målet att öka kunskapen om samsjukligheten mellan hjärtkärlsjukdom och psykiska sjukdomar, med särskilt fokus på att förstå genetiska och icke-genetiska faktorer, samt potentiella biomarkörer för sådan samsjuklighet. Vi använder oss av storskaliga registerbaserade studier och biobankdata i Sverige för att besvara våra forskningsfrågeställningar. Den aktuella postdoken kommer att leda dataanalys, samt tolkning och presentation av resultat. Postdoken kommer också delta i andra pågående projekt inom forskargruppen. Tjänsten är på ett år.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Du ska ha disputerat inom epidemiologi, gärna med erfarenhet från forskning om hjärtkärlsjukdomar eller psykiska sjukdomar. Kunskap om tvillingstudier, inklusive direkt erfarenhet av arbete med svenska hälsoregister (t.ex. Svenska tvillingregistret), är också meriterande. Tjänsten kräver avancerad kunskap inom programmering i SAS, Stata och/eller R. Du ska även ha erfarenhet av att självständigt driva ett projekt framåt, med senior handledning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 


https://ki.se/en/imm/unit-of-integrative-epidemiology

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4403/2021
Kontakt
  • Fang Fang, Professor, 052486131
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , +46 8 524 875 79
  • Niklas Andersson, OFR , +46 8 524 874 19
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2021-10-11
Sista ansökningsdag 2021-10-31

Tillbaka till lediga jobb