Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) bedriver forskning och utbildning  i folkhälsoarbete, vård och omsorg. Institutionen har två universitetsövergripande verksamhetsområden – pedagogisk utveckling och stödverksamhet samt forskning, utbildning och rådgivning på området hälso- och sjukvård- samt forskningsetik. Det är en spännande arbetsmiljö där forskning och utbildning står i fokus. Läs mer om LIME här

Projektet

Du kommer att arbeta på Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention av Psykisk Ohälsa (NASP) med ett litet team beståendes av skaparna av Youth Aware of Mental health (YAM), ett hälsofrämjande skolbaserat program där ungdomar utforskar psykisk hälsa och som har utförts med fler än 60 000 ungdomar i 16 länder. I ett nytt projekt, fortsätter teamet sitt fokus på lek samt att skapa utrymme för en inkluderande och ungdomsledd dialog om välmående och vad unga behöver. Det nya projektet kommer att undersöka utrymmen där ungdomar befinner sig på sin fritid och hur dessa korrelerar till deras psykiska hälsa. I återhämtningen efter Covid-krisen hoppas vi kunna undersöka och ta fram innovativa idéer på fritidsaktiviteter, utrymmen och strategier som främjar ungas psykiska hälsa.

Sammanfattning av tjänsten

Vi söker en projektsamordnare till det ovannämnda projektet. Positionen kräver en hög grad av självständighet och personen i fråga kommer att arbeta nära projektledarna för att utveckla, koordinera och genomföra projektplanen.

Projektsamordnaren kommer att utföra en mängd komplexa forskningsuppgifter, innefattande medförfattande av forskningsförslag, utförande av litteraturöversikter, assistans i aktiviteter med etikprövningsmyndigheten, utvecklande av frågeformulär och intervjuguider, utförande av kvalitativa intervjuer och fokusgrupper med ungdomar och fritidspersonal, analys av kvalitativa data samt medförfattande av rapporter. Personen i fråga kommer även att sammankalla möten, koordinera fältbesök, dokumentera aktiviteter och ansvara för relationer med samarbetspartners.

Behörighet

Denna position är en möjlighet att, för någon som har arbetat med ungdomar och har erfarenhet av kvalitativ forskning, få fortsätta att fördjupa sin passion för interdisciplinärt arbete och samhällspåverkan. Vi söker en person med gedigen bakgrund i ungdomsarbete utanför skolan. Kandidaten bör vara dedikerad till att föra fram ungdomars perspektiv, och ha en förståelse av och entusiasm för att skapa innovativa och ungdomsledda utrymmen. Kandidaten bör också vara engagerad i att lyfta fram icke-konventionella tillvägagångssätt för ungdomars välmående.

Krav:

 • En masterexamen i pedagogik, samhällsvetenskap, hälsa, eller annat fält relaterat till ungdomsstudier. Minimum tre år relevant arbetslivserfarenhet är föredraget.
 • Erfarenhet av att arbeta med ungdomsgrupper med hög grad av mångfald
 • Projekthanteringsfärdigheter och tidigare erfarenhet av design, implementering och hantering av forskningsprojekt.
 • Flytande tal- och skrivförmåga i engelska och svenska.
 • Mycket god skrivfärdighet: en förmåga att utföra copywriting, redaktionellt arbete samt korrekturläsning av texter – utifrån självständiga deadlines.
 • Erfarenhet av att utföra intervjuer, fokusgrupper, och/eller fältarbete.
 • Förmåga att arbeta både självständigt och samarbeta med andra.
 • Nyfikenhet och en fallenhet för att lära sig olika typer av områden snabbt; en passion för att gå bortom sitt eget expertisområde.
 • Utmärkta analytiska och kommunikativa färdigheter.
 • Förmåga att hålla många bollar i luften och prioritera uppgifter utifrån behov.

Meriterande:

 • Omfattande erfarenhet av att arbeta med ungdomar utanför skolan.
 • Bekant med icke-hierarkiska pedagogiska strategier och ungdomsledda projekt.
 • Bekant med samhällsbaserad deltagande forskning.
 • Möjlighet att resa internationellt.
 • Och slutligen, någon som har tillit till unga människor och tror på deras förmåga att reflektera fritt och göra val som kommer gynna deras liv och psykiska hälsa.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

För att ansöka, skicka följande material på engelska eller svenska:

 1. Personligt brev
 2. CV med kontaktinformation
 3. Ett kort skrivprov som demonstrerar förmågan att tydligt syntetisera, analysera, och kommunicera information från olika källor.

Ansökan lämnas genom Varbis rekryteringssystem. Endast ansökande med alla inlämningsmaterial kommer övervägas. Inlämningen kommer vara öppen till den 31: a oktober.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4331/2021
Kontakt
 • Vladimir Carli, MD, PhD, vladimir.carli@ki.se
 • Camilla Wasserman, PhD, camilla.wasserman@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Jayne Alfredsson, Saco, jayne.alfredsson@ki.se
 • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
Publicerat 2021-10-05
Sista ansökningsdag 2021-10-31

Tillbaka till lediga jobb