Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning
Denna tjänst är placerad på institutionens kansli där administration kring personal, ekonomi och utbildning sker. Vi söker nu en ersättare för vår forskarutbildningsadministratör som går i pension.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är administration av doktorandutbildningen vid institutionen, från antagning till disputation. Du fungerar som administrativt stöd till vår studierektor. Du har även daglig kontakt med doktorander och med deras handledare och är ett stöd för dem genom hela utbildningen. Våra doktorander kommer från hela världen och du behöver därför vara bekväm med att kommunicera på engelska.

I tjänsten ingår dessutom ansvar för institutionens diarium och dokumentsamordning samt i förekommande fall viss annan administration.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Administrativt stöd till studierektorn inför antagning av doktorander
  • Registrering och statistik i universitetets databas för studiedokumentation LADOK
  • Fortlöpande uppföljning och rapportering av doktorandernas olika aktiviteter
  • Webbredaktör - särskilt innehåll rörande forskarutbildningen
  • Diarieföring och dokumentsamordning av institutionens handlingar

Kvalifikationer
Att arbeta på Karolinska Institutet och KBH ställer stora krav på medarbetarna. För att självständigt kunna utföra arbetet förutsätts egenskaper som noggrannhet, servicevilja, god kommunikations- och samarbetsförmåga samt ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Grundläggande för tjänsten är dokumenterad erfarenhet av minst tre års administrativt arbete. Det är en fördel om du har eftergymnasial utbildning inom administration och koordinering samt har arbetat på högskola/universitet eller med annan utbildningsverksamhet tidigare. Det är även en merit om du inom utbildningsområden har kunskap om regelverk och förordningar.

För att lyckas i rollen är du en erfaren och ansvarsfull administratör med sinne för struktur och ordning. Du kommer att ha ett flertal olika datasystem som verktyg i ditt arbete, så det är nödvändigt att du har bred systemvana och har lätt att lära dig nya system. Goda kunskaper i Office-paketet är ett krav. Du gillar att ge service och ha mycket kontakt med människor.

Då Karolinska Institutet och KBH är en internationell miljö med människor från många länder måste du ha goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är viktigt att kunna förhålla sig till och bemöta människor med olika bakgrund.

Då du dagligen kommer att ställas inför frågor av skiftande karaktär krävs det att du är van att ta egna initiativ, är flexibel och har lätt att ställa om mellan olika arbetsuppgifter. Du är bra på att löpande söka information och kunskap inom området, samt informera studenter, lärare och handledare om gällande regelverk och rutiner.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2694/2014
Kontakt
  • Sandra Brogårde, 08-52488498
Publicerat 2014-09-03
Sista ansökningsdag 2014-09-24

Tillbaka till lediga jobb