Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Stora hälsoregister är centrala för institutionens forskning och vi är stora användare av SAS och ORACLE. Som SAS-Specialist kommer du att vara en del av vår DBA grupp med centralt ansvar för utbildning och support till institutionens SAS användare. I rollen ingår även ansvar för datamanagement.

Arbetsuppgifter
Som SAS-specialist kommer du att ha en central roll med fokus på såväl avancerad SAS support och utbildning som datamanagement. Tjänsten är under utveckling och det finns stora möjligheter att påverka rollen och arbetet.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av:

 • Support och information till institutionens SAS användare
 • Interna utbildningar på olika nivåer inom SAS programmering och statistik tillämpningar. Du kommer att ha stor frihet att själv utforma och genomföra kurser anpassade för institutionens behov
 • SAS applikationsförvaltning samt inneha systemägarrollen för SAS
 • Arbeta i projekt/studier som behöver SAS kompetens
 • Ansvara för interna utbildningar på olika nivåer inom Datamanagement
 • Ta fram riktlinjer och säkerhetsrutiner för hantering av data
 • Ansvara för att ta fram och driva igenom gemensamma rutiner och processer för datahantering

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller likvärdig utbildning. Du ska ha mycket goda kunskaper i SAS programmering samt statistik tillämpningar. Tidigare arbete med databaser är ett krav (SQL och Oracle). Vi ser det som meriterande om du har SAS certifiering samt erfarenhet av medicinsk forskning.

Arbetet kräver att du är serviceminded, noggrann och strukturerad. Du är analytiskt lagd och har förmåga att tillgodogöra dig kunskap. Som person är du prestigelös, har god samarbetsförmåga samt trivs i rollen som kursledare. Det krävs även att du behärskar det engelska språket i tal och skrift då vi har många internationella kontakter och samarbeten. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2656/2014
Kontakt
 • Carin Åsen/ IT-chef, 08 524 822 84
 • Sofia Anderberg/Personalhandläggare, 08 524 870 02
Facklig företrädare
 • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
 • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
 • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
Publicerat 2014-09-04
Sista ansökningsdag 2014-10-02

Tillbaka till lediga jobb