Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du bidra till att förändra klinisk praktik genom kliniska prövning? I vår forskargrupp strävar vi efter att bidra till ett bättre liv för personer med psykiatriska diagnoser genom att ta oss an centrala forskningsfrågor. Nu planerar vi en randomiserad klinisk prövning av en 4-dagars KBT behandling (Bergen 4-day treatment) av tvångssyndrom med potential att förändra hur vården bedrivs. 

Din roll

Som postdoktoral forskare har du en projektledande roll i en klinisk prövning av KBT vid tvångssyndrom med två centra för rekrytering och behandling inom Region Stockholm (OCD-programmet och Ångestenheten). Studien kommer jämföra 4 dagars intensivbehandling enligt B4DT med gold standard individuell KBT och vi tror detta kommer vara en de viktigaste psykoterapistudierna som görs för närvarande, givet de stora potentiella implikationerna av resultaten. Du kommer vara instrumentell för design, förberedelser som protokollförfattande och regulatoriska processer, genomförandet av studien samt analyser och rapportering. Projektet har mycket god finansiering och ytterligare två medarbetare kommer att arbeta inom studien, möjlighet till att ha en helfinansierad doktorand finns om det är lämpligt.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, gärna inom psykologi. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande. Goda svenskakunskaper är ett krav då behandling inom studien och kontakt med inblandade kliniker sker på svenska. Goda kunskaper i statistik och för projektet relevant forskningsmetod samt intresse för open science och reproducerbarhet inom forskning är ett krav. Intresse för psykologisk behandling är nödvändigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap.

Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3352/2021
Kontakt
  • Elin Johansson, 08-524 830 44
  • Christian Rück, professor, christian.ruck@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-07-12
Sista ansökningsdag 2021-08-31

Tillbaka till lediga jobb