Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

På GMP laboratoriet vid Cancercentrum Karolinska i Solna finns Sveriges enda laboratorium för tillverkning av läkemedel som bygger på cellterapi i form av tumörinfiltrerande lymfocyter och dendritiska celler. För att behålla denna unika kompetens samt utveckla nya läkemedel för att behandla cancersjukdomar söker vi en föreståndare till detta laboratorium.

Din roll

Du ansvarar för tillverkning och frisläppning av olika cellterapiläkemedel, främst cancervacciner och lymfocyter. Du arbetar direkt under verksamhetschefen och interagerar med olika personalkategorier och aktörer, inklusive forskare, läkare, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Inom ramen för denna tjänst ingår även att interagera med Läkemedelsverket och andra regulatoriska myndigheter. I din arbetsuppgift ingår även att du kan komma att delta i den pre-kliniska utvecklingen av cellterapiläkemedel utanför GMP verksamheten, och kommer då arbeta vid forskningslaboratorium vid BioClinicum, Karolinska sjukhuset.

Vem är du?

Du bör vara examinerad biomedicinsk analytiker, alternativt ha en doktorsexamen i immunologi eller cellbiologi, eller motsvarande. Du bör med fördel ha tidigare erfarenhet av GMP verksamhet med önskvärd dokumenterad certifiering av GMP arbete, men detta är inte ett absolut krav. Ett grundkriterium är god erfarenhet av vävnadsodling och önskvärd erfarenhet av odling av lymfocyter och dendritiska celler. Du bör även ha goda kunskaper i immunologiska mätmetoder inklusive flödescytometri. Du är en utåtriktad person som har lätt att arbeta i grupp och har goda kunskaper i engelska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på ett år med möjlighet till förlängning. 

Placering: Cancercentrum Karolinska, GMP laboratoriet samt BioClinicum, Karolinska sjukhuset.

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25e juni 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2881/2021
Kontakt
  • Rolf Kiessling , rolf.kiessling@ki.se
  • Andreas Lundqvist , andreas.lundqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Andreas Lundqvist, SACO, 08-517 768 84
  • Helen Eriksson, OFR, 08-524 823 38
Publicerat 2021-06-11
Sista ansökningsdag 2021-06-25

Tillbaka till lediga jobb