Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Din roll

Detta postdoktorala projekt fokuserar på utveckling och validering av djupinlärningsmodeller och bildbehandlingsmetoder för cancerhistopatologibilddata. Maskininlärning och djupinlärningstekniker är centrala i detta beräkningspatologiprojekt som syftar till att förbättra cancerpatientens stratifiering. Som postdoktor kommer du att vara involverad i implementering och utvärdering av maskininlärnings- / djupinlärningsmodeller och/eller bidra till utveckling av nya metoder och strategier inom domänen. Projektet bygger på unika och stora interna datamängder. Rollen skulle passa sökande som är intresserade av att utveckla en karriär i skärningspunkten mellan maskininlärning, epidemiologi och medicinska vetenskaper. Projektet Cancer Histopathology IMage Epidemiology (CHIME) fokuserar på storskaliga studier som inkluderar bilddata från histopatologi och klinisk information.

Gruppen för prediktiv medicin fokuserar på tillämpning av maskininlärning och AI för utveckling och validering av prediktiva modeller för biomedicinska applikationer, med ett särskilt intresse för cancerprecisionsmedicin och beräkningspatologi. Vår forskning bygger på stora och högdimensionella datamängder över flera modaliteter, inklusive molekylär, klinisk och medicinsk bilddata.

Detta är en position på 1 år med möjlighet till förlängning med 1 år.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi tror att du antingen har en stark bakgrund inom datorvisionsforskning med djupinlärning och intresse för medicinsk forskning, eller att du har en bakgrund inom kvantitativ medicinsk forskning baserad på stora datamängder (t.ex. biostatistik eller epidemiologi) med forskningserfarenhet inom tillämpad bildanalys och djupt lärande. Den framgångsrika postdoktorn kommer att gå med i en tvärvetenskapligt forskargrupp med starkt samarbete med kliniska avdelningar och andra nationella och internationella forskargrupper.

För att kvalificera sig måste den sökande inneha eller förvänta sig att få en doktorsexamen (eller motsvarande) i ett relevant ämne och ha ett stort intresse för kvantitativa aspekter av medicinsk forskning. Förkunskaper och forskningserfarenhet inom ett relevant kvantitativt område (t.ex. maskininlärning, AI, epidemiologi, bildanalys, biostatistik, epidemiologi) krävs.

Det är önskvärt att kandidaten har tidigare erfarenhet från storskalig analys av biomedicinska data och/eller tillämpad maskininlärning/djupinlärning/AI. Tidigare erfarenhet från cancerrelaterad forskning eller medicinsk bildforskning är önskvärd. Den sökande ska ha tidigare kunskaper och erfarenhet av programmering i Python, och det är önskvärt att den sökande också har tidigare erfarenhet av att arbeta med gemensamma djupinlärningsramar, såsom Tensorflow/Keras eller Pytorch. Den sökande ska kunna samarbeta som en del av ett team såväl som självständigt och kunna organisera och prioritera sina egna uppgifter med minimal övervakning. Utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsförmåga på engelska krävs.

För ytterligare information kontakta docent Mattias Rantalainen (e-post: mattias. Rantalainen@ki.se)

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1203/2021
Kontakt
  • Mattias Rantalainen, mattias.rantalainen@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2021-03-09
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Tillbaka till lediga jobb