Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning
Forskningen sker i Professor Henrik Grönbergs forskargrupp vid namn ClinSeq. Ändamålet med ClinSeq är att utveckla infrastrukturen för genomisk profilering inom cancer för att stötta forskning på toppnivå, kliniska studier och implementation av ny genomikbaserad diagnostik i klinisk vård. För mer information om projektet se www.clinseq.org.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär en ledande roll i utvecklingen av bioinformatisk analys av cancergenomikdata i projektet Clinical Sequencing of Cancer. Detta innefattar DNA- och RNA-sekvensdata från multipla cancersjukdomar. Arbetet inkluderar planering, koordinering och genomförande av aktuella forskningsprojekt inom cancerepidemiologi. Planering av experiment, storskalig analys och sammanställning av sekvensdata är viktiga hörnstenar. Arbetet kommer även att innebära författande av vetenskapliga artiklar.   

Kvalifikationer
Vi söker dig som är disputerad inom bioteknologi samt har arbetat med forskning inom cancergeneomik, gärna som postdoktor.

För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av insamling och hantering av cancervävnadsprover, molekylära processer och analys av storskalig DNA-sekvensdata, inkluderande genomisk RNA-sekvensdata inom cancerområdet.

Vidare söker vi dig med förståelse för cancerbiologi och koppling mellan mutationsmönster och subtyper av cancer. Du bör även ha förståelse för olika vävnadshanteringstekniker, hur de påverkar nedströms analyser samt kunna hantera aktuella tekniker för att extrahera DNA och RNA, bedöma vävnadssnitt samt provpreparation inför storskalig DNA/RNA sekvensering.

Programmering sker i bash, R, Python, Pearl, Java och Scala. GATK och Queue är hörnstenar i analyspipelinen. Kunskap för arbete i klustermiljö och Linux/Unixmiljö är krav.

Vi söker dig som är självständig, amitiös och initiativtagande. Vi ser också att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Du har även en problemlösande och numerisk analysförmåga och är kreativ i ditt arbetssätt.    

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1450/2014
Kontakt
  • Åsa Agréus/personalhandläggare, 08 524 822 84
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
Publicerat 2014-05-15
Sista ansökningsdag 2014-06-05

Tillbaka till lediga jobb