Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

I rollen som systemutvecklare kommer du att vara en del av vår DBA grupp som dels arbetar med projekt inom den egna gruppen men även med andra projekt i forskargrupper. Den aktuella tjänsten kommer att fokusera på att bygga upp en databas för en ny studie inom det psykiatriska området.

Arbetsuppgifter

I den aktuella studien kommer stora populationsbaserade register att användas för att studera arvet respektive miljöns betydelse för olika egenskaper och sjukdomar. All data kommer att struktureras i en omfattande databas.

I ett första skede kommer du att vara delaktig i att beställa data och bygga upp den nya databasen. Därefter kommer du att administrera uttag samt vara behjälplig vid handledning för användare. På sikt kan det bli aktuellt med statistisk analys.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god vana att arbeta i SAS eller i motsvarande statistikprogram samt ha goda kunskaper i MS Office.

Tidigare arbete med databaser är ett krav (SQL och Oracle). Det är meriterande om du har kännedom om svenska nationella register.

Arbetet kräver att du är serviceminded, noggrann och strukturerad. Du är analytiskt lagd och har förmåga att tillgodogöra dig kunskap. Som person är du prestigelös och har god samarbetsförmåga.

Det krävs även att du behärskar det engelska språket i tal och skrift då vi har många internationella kontakter och samarbeten.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1428/2014
Kontakt
  • Henrik Larsson/Forskarassistent, 08-524 823 44
  • Åsa Agréus/Personalhandläggare, 08-524 822 84
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
Publicerat 2014-05-16
Sista ansökningsdag 2014-06-06

Tillbaka till lediga jobb