Karolinska Institutet, Instit. för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) ger utbildningar på grund- och avancerad nivå, både internationella masterprogram och fristående kurser. Utbildningarna sker i nära samarbete med spännande forskning inom ledarskap- och managementfrågor i hälso- och sjukvården, samt inom självmordsprevention och etik- och policyfrågor som rör sjukvård och forskning. Läs mer om alla våra forskningsområden i länken längre ner. 

Din roll

Som redovisningsansvarig kommer du att ingå i LIMEs prefektkansli som utöver Ekonomi- och HR-funktion består av IT-stöd, administrativ chef som även fungerar som controller, prefekt och prefektassistent.

Som redovisningsansvarig arbetar du med institutionens ekonomiska frågor med inriktning på verksamhetsstyrning och projektuppföljning, i samarbete med institutionsledning, enhetschefer och övriga medarbetare. Rollen innebär en kombination av strategiska, operativa och rutinmässiga uppgifter som bland annat består av:

 • Institutionens redovisningsarbete vid månads-, del- och helårsbokslut
 • Sedvanlig ekonomihandläggning såsom bokföring, ombokning i ekonomisystemet o dyl
 • Resursfördelning  
 • Att göra ekonomiska kalkyler, framförallt inför ansökningar om forskningsmedel
 • Att samordna och följa upp budget med enheter och forskargrupper
 • Att rekvirera medel
 • Att ge ekonomisk rådgivning till institutionens ledning, chefer och medarbetare
 • Kontakt med och rapportering till externa bidragsgivare  
 • Kontrakts- och avtalshantering  
 • Att säkerställa att gällande regelverk efterlevs 

I rollen ingår att utveckla och kommunicera institutionens ekonomifrågor och att bidra med strategiskt ekonomiperspektiv i verksamhetens övergripande processer.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi och/eller flerårig erfarenhet av liknade arbetsuppgifter inom universitet/högskola eller annan offentlig verksamhet. Du har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av UBW eller annat digitalt ekonomisystem är meriterande. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift, och ser det som en viktig del av din roll att på ett pedagogiskt sätt kommunicera ekonomifrågor med andra som har varierande grad av förkunskaper.  

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, kreativ och lösningsorienterad. Du vill bidra till en god stämning och arbetsglädje. Ett prestigelöst förhållningssätt värderas högt. Du prioriterar och utför ditt arbete på ett effektivt sätt såväl självständigt som i samarbete med andra. Du är en lagspelare och inser vikten av ett sammansvetsat team som arbetar mot gemensamt uppsatta mål. Du drivs av möjligheten att vara med och utveckla institutionens verksamhet i ett arbetsklimat med högt i tak där olika idéer och förbättringsförslag värdesätts.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Lärande, Informatik, Management och Etik (LIME)

Din karriär fortsätter här

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 november 2020. Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4882/2020
Kontakt
 • Karin Edman, Administrativ chef,, karin.edman@ki.se, 08-524 859 88
Facklig företrädare
 • Jayne Alfredsson, SACO,, jayne.alfredsson@ki.se
 • Magnus Anå, OFR,, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO,, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2020-11-13
Sista ansökningsdag 2020-11-26

Tillbaka till lediga jobb