Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning

Tjänsten kommer att fördelas lika mellan Svenska Tvillingregistret och gruppen för tillämpad biostatistik. Svenska Tvillingregistret är ett forskningsregister som hålls och organiseras av en egen enhet på MEB. Verksamheten syftar till att använda tvillingmetodik för att bedriva världsledande forskning om ärftliga och miljömässiga orsaker till hälsa i ett brett perspektiv. Projekten rör både nationella och internationella samarbeten av olika storlek.

Gruppen för tillämpad biostatistik på MEB består av ca 30 personer med varierande bakgrund som i huvudsak tillhandahåller statistiskt analys och expertis till forskargrupper inom MEB.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär ansvar för att upprätthålla hög statistisk/matematisk kompetens avseende metodutveckling med applicering på tvillingmaterial och andra genetiskt informativa studiematerial. Du ansvarar även för att tillgodogöra dig nödvändiga kunskaper om STR och hålla dessa kunskaper uppdaterade, för att kunna företräda STR i forskningssammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitetsexamen i matematik/statistik, PhD med inriktning mot analys av genetiskt informativa material. Du ska ha erfarenhet av metodutveckling av modeller för genetiskt informativa familjesamband samt applicering av dessa i registerbaserade material för att möjliggöra inferens och slutsatser redovisade i tal och publikationer. Erfarenhet av simuleringsmetodik är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du goda kunskaper i sannolikhetslära, matematisk härledning, SAS, R och program för strukturella ekvationsmodeller. Flytande svenska och engelska med god förmåga att kommunicera vetenskap i tal och skrift på båda språken är en förutsättning.

Du har en mycket god analytisk förmåga och har kapacitet att ta totalansvar för avgränsade projekt. Som person ser vi gärna att du är nyfiken och kreativ och vi värdesätter din förmåga att samarbeta likväl som att arbeta självständigt och efter instruktion.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1032/2014
Kontakt
  • Patrik Magnusson, forskare, patrik.magnusson@ki.se
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
Publicerat 2014-04-04
Sista ansökningsdag 2014-04-25

Tillbaka till lediga jobb