Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Beskrivning av arbetsgruppen: Svensk nationell infrastruktur för biobankning och analys av biologiska prover (BioBanking & Molecular Resource Infrastructure of Sweden, www.BBMRI.se) är en av Vetenskapsrådet inrättad storskalig nationell forskningsinfrastruktur med Karolinska Institutet som värduniversitet och den operativa ledningen placerad vid Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik. Gruppen jobbar med flera stora EU projekt och är en del av den Europeiska infrastrukturen BBMRI-ERIC.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter: Biobanking handlar om att optimera insamling, lagring och analys av prover för medicinsk forskning från patienter och frivilliga friska. Genom bättre samordning och strukturering av biologiska resurser inom biobanker förbättras möjligheterna att studera orsaker till sjukdomar och möjliga behandlingsmetoder. Du kommer att arbeta med utveckling och integrering av databaser, kataloger och andra informatiksystem relaterad till biobanker och forskning. Även arbete inom standardisering av biobanksinformation ingår.

Kvalifikationer: Du som söker bör ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Du har goda kunskaper om databaser (mySQL, SQL Server eller Oracle), mjukvaruarkitektur samt programmering (Java, JavaScript, HTML m.m.). Du bör vara lätt att samarbeta med samt vara kreativ och självständig. Du bör även kunna dokumentera komplexa system. Det krävs att du har goda kunskaper i engelska, i tal och skrift. 

Är du sistaårsstudent på en relevant högskoleutbildning finns möjligheten att utforma tjänsten som ett examensarbete som sedan övergår i anställning.

Om anställningen: Examensarbete eller visstidsanställning med goda möjligheter till tillsvidareanställning.

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Jan-Eric Litton, professor: jan-eric.litton@ki.se, tel: 08-524 877 59
Eller Roxana Merino-Martinez: roxana.martinez@ki.se, tel: 08-524 822 33

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-383/2014
Facklig företrädare
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
Publicerat 2014-02-06
Sista ansökningsdag 2014-02-27

Tillbaka till lediga jobb