Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, HR-avdelningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du vara med och rekrytera framtidens KI och ta del av banbrytande forskning? Här får du möjlighet att både arbeta självständigt och i team i en dynamisk och kreativ organisation.

Din roll

Vi söker dig som är serviceinriktad och noggrann och som vill arbeta med rekrytering av forskare och professorer. En stor del av ditt arbete kommer att handla om att självständigt driva rekryteringsprocesser framåt, säkerställa att gällande regelverk följs, förbereda beslutsunderlag samt föredra ärenden i olika beslutande organ. I arbetsuppgifterna ingår också att tillsammans med andra handläggare delta i utvecklingsarbete och andra förekommande uppgifter vid enheten.

Du kommer ingå i en grupp bestående av fem handläggare och en samordnare. Gruppen ger service till ett centralt utskott som bereder och beslutar i ärenden avseende anställningar av professorer och lektorer. I din roll som handläggare ansvarar du för beredning, handläggning och föredragning av rekryteringsärenden. Du arbetar utifrån olika regelverk och ger stöd och service till Karolinska Institutets institutioner och rekryterande chefer.

I gruppens ansvarsområde ingår relocation, vilket innebär stöd till internationella professorer och lektorer vid flytt till Sverige. Syftet är att ge medarbetarna samt eventuella familjemedlemmar information och praktisk hjälp gällande frågor om exempelvis arbets- och uppehållstillstånd eller visum, folkbokföring, bankkonto, bostad, skatter, socialförsäkringssystemet, pensionssystemet, skolor och förskolor samt nätverk för medföljande.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning eller på lärosäte, där du ska ha haft handläggande, utredande eller projektledande uppgifter, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha en utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du är noggrann och strukturerad, tar egna initiativ och har förmåga att driva ärenden framåt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Då du kommer arbeta i team och ha flera kontaktytor inom organisationen, förutsätts att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service eftersom vårt uppdrag till stor del innebär att stödja KI:s institutioner. Då arbetet ofta innebär tvära kast ser vi gärna att du är lösningsorienterad och prestigelös. För att vara effektiv i rollen som handläggare behöver du vara en van användare av olika IT-verktyg, som till exempel Office-paketet. Erfarenhet och/eller intresse av relocation är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 januari 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer 2-6076/2019
Kontakt
  • Jenny Wiklund Pasia, jenny.wiklund.pasia@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2020-01-07

Tillbaka till lediga jobb