Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Då har du möjlighet att arbeta på barn- och ungdomspsykiatriskt forskningscentrum som är ett samarbete mellan Region Stockholms centrum för psykiatriforskning samt Institutionen för klinisk neurovetenskap och Institutionen för kvinnors och barns hälsa på Karolinska Institutet. Vi söker nu en postdoktor för att utveckla och utvärdera ett behandlingsprogram för ungdomar med ångesttillstånd till forskargrupp Serlachius på Institutionen för klinisk neurovetenskap. 

Din roll

Projektledare för utveckling och utvärdering av ett internet-förmedlat behandlingsprogram för ungdomar med ångesttillstånd. Din roll kommer att bli att utveckla ett behandlingsprogram som bygger på KBT för ungdomar samt deras föräldrar. Detta inkluderar att planera för studie/klinisk prövning, skriva studieprotokoll, etikansökan, kliniska rutiner samt planera all administration (dokumentation, CRF, ELN osv). Du kommer att vara ansvarig för att genomdriva studien samt ansvara för behandlare och insamlandet av data. Även ansvaret för att sammanställa resultat och skriva vetenskapliga artiklar kommer att ingå i rollen.  

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande. 

För att vara intressant för tjänsten ska du ha arbetat kliniskt med barn och unga med ångest inom psykiatri (BUP). Du bör ha kännedom om och erfarenhet av Take Care, Pastill, BiP, SoB. Dessutom behövs erfarenhet och gedigen kunskap av att arbeta med internet-förmedlade behandlingar för barn och unga och deras familjer. Rätt kandidat skall ha projektlett och koordinerat kliniska prövningar innan. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen här

Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 december 2019.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-6041/2019
Kontakt
  • Eva Serlachius, Forskargruppsledare, eva.serlachius@ki.se
  • Anna Wendel, Personaladministratör, anna.wendel@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2019-12-17

Tillbaka till lediga jobb