Institution

Vid Institutionen för folkhälsovetenskap bedrivs forskning, utbildning och tillämpat arbete med utgångspunkt i folkhälsovetenskap och epidemiologi. Forskningen syftar till att kartlägga hälsans determinanter på befolkningsnivå, samt till att utveckla och utvärdera strukturella och individinriktade insatser inklusive utveckling av lagar och riktlinjer. Vidare innefattar området hälsoekonomi, hälsosystem- och implementeringsforskning. Verksamheten har en stark internationell prägel, och institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Institutionen är indelad i forskargrupper verksamma inom ämnesområdena global hälsa, folkhälsoepidemiologi och socialmedicin med tillsammans ca 150 anställda. Därutöver har vi ca 80 forskarstuderande.

Denna tjänst är placerad i forskargruppen EPiCSS, (Epidemiology of Psychiatric Conditions, Substance use and Social Environment). Gruppens målsättning är att utveckla tidiga interventioner och förebygga mental ohälsa genom att förstå risk- och skyddsfaktorer.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under 2 år med möjlighet till eventuell förlängning. 

Din roll

Vi söker en projektsamordnare för ett projekt inom ämnesområdet prevention av psykisk ohälsa. 

Projektsamordnaren kommer att vara inblandad i alla aspekter av forskningen, från att utforma studiedesign, bedömning och intervention, analyser av data, tolka resultaten av dessa analyser till att kommunicera resultat (genom vetenskapliga manuskript och muntliga presentationer).

Vem är du?

Krav

  • Sökande är legitimerad psykolog och har avlagt en doktorsexamen inom området universell prevention av ångest och depression hos barn.
  • Sökande ska ha en dokumenterad erfarenhet av avancerade statistiska analyser av longitudinella och klustrade data.
  • Sökande ska ha starka programmeringsfärdigheter och erfarenhet av statistiska program (såsom R).
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Sökande ska ha dokumenterad förmåga att kommunicera vetenskapliga resultat (genom publikationer, konferenspresentationer och/eller populärvetenskapligt). För denna tjänst krävs även mycket goda kunskaper i svenska.

Meriterande/Önskvärda erfarenheter

  • Erfarenhet och bevisad skicklighet (erhållna anslag) av att skriva ansökningar för externa anslag.
  • Erfarenhet av att översätta och utvärdera preventionsprogram för ångest hos barn, t ex Friends for life.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2019-12-02.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer 2-5848/2019
Kontakt
  • Hanna Johans, hanna.johans@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-11-22
Sista ansökningsdag 2019-12-02

Tillbaka till lediga jobb