Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan neurovetenskap, genetik och immunologi, för att förstå oligodendrocyters roll vid neuroinflammation i deras funktioner relaterade till myelinskador och neuron skador. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Din roll är att tillsammans med ledande forskare vid Institutionen för medicinsk biokemi och biofysik (MBB) vara ansvarig för ett projekt som studerar oligodendrocyters immunologiska egenskaper och deras interaktion med primära immunceller vid neuroinflammation, företrädelsevis i experimentella modeller av multipel skleros-liknande sjukdom. Du arbetar självständigt och har en ledande roll i teamet vid den Neuroimmunologiska enheten i detta projekt.

Vem är du?

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent.

Mer specifika krav på denna tjänst är enligt följande:

  1. Du ska ha god erfarenhet och kunnande i avel och genotyping av olika mus- och råttkorsningar, inkluderande etablering av konditionella gendeletioner och att upprätthålla stora kolonier av dessa.
  2. God erfarenhet och kunnande i dissektion och vidare bearbetning av primär och sekundär lymfoidvävnad, samt centrala nervsystemet.
  3. Vara väl förtrogen med avancerade immunologiska tekniker som inkluderar detaljerad fenotypning och odling av celler från både myeloid och lymfoid härkomst, exempelvis in vivo.
  4. Kunna driva långtidsodling av både humana och mus/råtta lymfoida celler, såväl polyklonala som antigenspecifika linjer.
  5. Fullt ut behärska och ha god erfarenhet av flödescytometri, ELISA qPCR och western blot.

Goda teoretiska kunskaper i  cellulär och molekylär biologi , immunologi och virologi är ett krav.

God erfarenhet i handledning av masterstudenter och doktorander, samt erfarenhet av att arrangera forskarutbildningskurser är ett krav.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om vårt forskningsteam:

https://ki.se/cns/fredrik-piehls-forskargrupp

https://ki.se/en/mbb/goncalo-castelo-branco-group

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar skrivna på engelska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 November 2019. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5537/2019
Kontakt
  • Tomas Olsson, Senior Professor, tomas.olsson@ki.se
  • Elin Hammergård, HR-administratör, elin.hammergard@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-22

Tillbaka till lediga jobb