Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Vi söker skicklig och entusiastisk forskningsingenjör med erfarenhet av bild analys (PET och MRI av hjärnan).

Avdelning

Forskningen görs vid Div of Behavioral Neurology, Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Karolinska Institutet samt neurologiska kliniken Karolinska universitetssjukhuset. Vår grupp består av läkare, fysiker, psykologer och biomedicinare. Forskningen innefattar flera projekt inom olika ämnesområden (studier av effekter av stress på hjärnan, studier av könskromosomgeners och könshormoners impact på hjärnans utveckling och social beteende och kognition, basala mekanismer bakom epilepsi hos människa). Gruppen är del av Stockholm Brain Institute (SBI), och har expertis i MRI (funktionell och anatomisk), PET, och neurologi/neuropsykologi. Vid Stockholm Brain Institute finns egen 3-Tesla forsknings MR kamera, tillgång till PET, och MeG. Gruppen arbetar internationellt och det finns stor potential för egen utveckling såväl akademiskt som industriellt.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

Föranatomiska data (med olika programvaror, SPM, FSL) såväl som funktionella data (sk resting state analys och aktiveringar av hjärnan med olika slags stimuli).

• Utvärdering, och utveckling av programvara, instrument och resultat. Du kommer att få organisera metodik seminarier, och seminarier för PhD och Post Doc studenter vid institutionen. Underhållning av laboratoriets datautrustning, felsökning av data, data backup.

• Aktivt deltagande i föreläsningar, internationella workshops och möten. Du bör också kunna underhålla, felsöka, och göra data backup samt säkerhetsställa funktion av laboratoriets datautrustning. Handledning av studenter vad gäller, dataanalyser och tolkning av data.

Tjänsten avser en 12-månaders period, med möjlighet till förlängning. Sökanden med utländsk doktorsavhandling är välkomna. Vårt arbetsspråk är engelska

Kvalifikationer

Kandidat till denna tjänst skall ha goda kunskaper i hjärnavbildning (PET, MRI) och matematik, kunna hjärnanatomi, och ha en insikt om experimentell psykologi. Tjänsten kräver erfarenhet av MRI undersökning av försökspersoner, data analys, utmärkta programmerings kunskaper (t ex Linux, Matlab, Python), och kunskap i statistiska metoder. Du bör vara noggrann, effektiv, en god kommunikatör, och tycka om att arbeta i ett multidisciplinärt, energiskt team. Det är viktigt att innehavaren av tjänsten självständigt håller sig uppdaterad om senaste analysmetodologi Sökanden skall kunna visa ett akademiskt CV inkluderande egna publikationer i internationella tidskrifter.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska:

Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4023/2013
Kontakt
  • Ivanka Savic Berglund, Professor, 08-524 832 65
Facklig företrädare
  • Christina Hammarstedt, OFR, 08-524 860 55
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08-517 734 50
Publicerat 2013-12-10
Sista ansökningsdag 2014-01-30

Tillbaka till lediga jobb