Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Med hjälp av avancerad bildteknik kan hjärnans funktion undersökas prekliniskt men också hos friska försökspersoner och patienter med neurologiska eller psykiska sjukdomar. Positronemissionstomografi (PET) är en bildteknik som används för att undersöka exempelvis biomarkörer för hjärnans signalsubstaner. Detta ger möjlighet att optimera behandling med såväl etablerade som nya läkemedel. Dessa principer tillämpas inom olika forskningsprojekt samt i ett omfattande samarbete mellan PET-gruppen vid Karolinska Institutet och olika läkemedelsföretag.

Arbetsuppgifter
En cental uppgift är att inom preklinisk verksamhet tillsammans med försöksledaren ansvara för planering, förberedelser och praktiska moment vid PET undersökningarna. Även visst arbete vid humana PET undersökningar kan förekomma. Forskningsprojekten bygger på samarbete mellan flera olika yrkeskategorier och förutsätter ofta samverkan med vårdenheter och med kliniska forskningsenheter vid läkemedelsindustrin. Förmåga till samarbete och samordning är därför av stor betydelse. Att kunna uttrycka sig på engelska i tal och skrift är ett krav. Delar av arbetsuppgifterna kan utvecklas vidare efter personligt intresse.

Kvalifikationer
Leg. Sjuksköterska med anestesividareutbildning är ett krav.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4131/2013
Kontakt
  • Anders Ihrfors, Personaladministratör, anders.ihrfors@ki.se 08-524 832 87
  • Gudrun Nylén, Forskningssjuksköterska, gudrun.nylen@ki.se 0739-635 109
  • Nina Knave, Forskningssjuksköterska, nina.knave@ki.se 0700-209 446
  • Christer Halldin, Professor, christer.halldin 08-517 726 78
Facklig företrädare
  • Christina Hammarstedt, OFR, 08-524 860 55
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Patrick Merky, SACO, 08- 517 76 237
Publicerat 2013-12-16
Sista ansökningsdag 2014-03-16

Tillbaka till lediga jobb