Karolinska Institutet, Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi

Institutionen för mikrobiologi, tumör-och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet i Solna bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har drygt 430 verksamma medarbetare, varav 80 doktorander, 50 postdoktorer och 26 professorer. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete.

Avdelning
Birgitta Henriques Normark och hennes forskargrupp studerar värd-mikrob interaktioner med särskilt focus på den human patogenen Streptococcus pneumoniae.

Arbetsuppgifter
Vi söker en Senior Lab Manager som ska jobbar med bakterien pneumokocker för att förstå dess virulens och hur den orsakar sjukdom och bland annat studera dess interaktioner med värden. En del av studierna kommer att röra metabolism och sialinsyras inverkan på pneumokockers virulens. Både in vitro and in vivo modeller kommer att användas. Den sökande förväntas kommunicera de vetenskapliga resultaten i vetenskapliga tidskrifter och på konferenser.

Arbetet som Senior Lab Manager innefattar också adminstrativa uppgifter för gruppen såsom att koordinera det dagliga jobbet i labbet, ha hand om lab säkerhetsfrågor inklusive anmälningar till Arbetsmiljöverket för gruppen, forskningdokumentation inklusive även dokumentationssystem. Även andra adminstrativa uppgifter kan tillkomma.

Kvalifikationer
Den sökande måste ha en PhD inom relevant ämnesområde särskilt gällande pneumokockpatogenes och även ha en stark bakgrund inom sialinsyrebiologin. Utbredd dokumenterad erfarenhet av arbete med molekylära biologiska metoder är ett krav, liksom att ha arbetat med in vitro och in vivo modeller inom pneumokockpatogenes. Den sökande ska ha publicerat sitt arbete i välansedda internationella tidskrifter och ha erhållit FELASA C certificate. Kunskap om svenska lagar gällande biosäkerhet och erfarenhet av att skriva riskbedömningar är en stark merit.

Vidare letar vi efter en person som är mycket motiverad och ansvarstagande, och som kan arbeta produktivt i forskragruppen, och har stor förmåga till kommunikation. Den sökande måste kunna prata engelska flytande och har goda kunskaper i svenska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3838/2019
Kontakt
  • Birgitta Henriques Normark, birgitta.henriques@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, biborka.bveress@ki.se
Publicerat 2019-07-12
Sista ansökningsdag 2019-07-21

Tillbaka till lediga jobb