Karolinska Institutet

Avdelning
På enheten för medicinska njursjukdomar på CLINTEC, Karolinska Institutet bedrivs forskning inom området medicinska njursjukdomar med specifik inriktning på metabolism, molekylärbiologi, inflammation, nutrition och dialys.

Arbetsuppgifter
Denna tjänst är en koordinerande funktion för translationella forskningsprojekt avseende orsaker till njursjukdom och vaskulärt åldrande vid kronisk njursvikt. De vetenskapliga studier som den sökande skall koordinera bygger på vävnadsbiopser (njure, muskel, fett och artär) hos patienter med njursjukdom. Den sökande kommer att ha en central roll för koordination av projektens olika delar samt även bedriva avancerat laboratoriearbete.

Kvalifikationer
Behörig att anställas för denna tjänst är en person med utbildning inom molekylärbiologi som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom det medicinska området, samt har dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent. Den sökande skall vara väl förtrogen med att arbeta med olika humanmaterial och ha metodologisk kompetens inom olika vävnadstekniker (exv immunofärgningar och RNA scope), transkriptom-analyser (exv qPCR och RNAseq) och ELISA samt statistiska analysmetoder. Den sökande skall även handleda doktorander och gästforskare samt delta i undervisning på forskarutbildningsnivå. Då arbetet sker i samverkan med flera kliniska verksamhetsområden och institutioner samt i en internationell forskningsmiljö är mycket god samarbetsförmåga och goda kunskaper inom engelska ett krav. Den sökande skall vara väl förtrogen med humanetiska regelverk och biobanksarbete.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet, samt tidigare erfarenhet av translationellt forskningsarbete och personliga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2375/2019
Kontakt
  • Peter Stenvinkel, 0858582532
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
  • Christina Hebert, OFR, 08-585 838 77
Publicerat 2019-04-16
Sista ansökningsdag 2019-04-30

Tillbaka till lediga jobb