Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning

Karolinska Institutet Center of Neurodevelopmental Disorders (KIND) är ett kompetenscentrum för forskning, utveckling och undervisning. I fokus är utvecklingsrelaterade kognitiva funktionsnedsättningar inom ett flertal neuropsykiatriska/ neurologiska tillstånd. Autismspektrumstörningar och ADHD är exempel på några av de vanligaste. KIND är en centrumbildning i samarbete mellan Karolinska Institutet och Stockholms Läns Landsting. Föreståndare för KIND är professor Sven Bölte.


Arbetsuppgifter

Forskningsassistenten kommer att jobba inom ett projekt som heter iTWIN. I iTWIN undersöks barn i åldern 9-11 år med olika tester. Forskningsassistenten kommer at ha särskilt ansvar för testningar med en sk eye-tracker – en apparatur som mäter barnens ögonrörelser. Även andra uppgifter så som kommunikation med deltagare och inmatning av data i databas ingår.

Att jobba i projektet innebär oregelbundna arbetsdagar, testningar kan komma att föregå på kväller och helger.

Kvalifikationer

Vi söker en person som både är tekniskt kunnig och har god hand med människor. Datorvana är en stor fördel. Det är dessutom av stor vikt att du är noggrann och ansvarstagande. Att kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska är nödvändigt. Du måste vara komfortabel med oregelbundna arbetstider. Slutligen är det en fördel om du har erfarenhet av barn i den aktuella åldersgruppen. Erfarenhet av den aktuella metoden (eye tracking) är däremot inget krav.

Då projektet skall starta i november, är det ett krav att du kan påbörja arbetet under denna månad. 

Ansökningsförfarande

Ansökan ska bestå av följande handlingar: 
Curriculum vitae, kort motivationsbrev samt minst två referenser.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3315/2013
Kontakt
  • Terje Falck-Ytter, 08-524 800 00
Facklig företrädare
  • Lars Ährlund-Richter, 08-517 734 50
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Christina Hammarstedt, OFR, 08-524 860 55
Publicerat 2013-10-02
Sista ansökningsdag 2013-10-23

Tillbaka till lediga jobb