Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder ansvarar för mobilitetsverksamheten med in- och utresande studenter på grund- och avancerad nivå. Enhetens verksamhet innefattar också stöd till läkarprogrammet och biomedicinprogrammen med handläggning och studievägledning, studenträtt och samordning av stöd till studenter med funktionsvariationer. Enheten tillhör avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd där också studieadministrativa enheten, enheten för student- och karriärservice, studenthälsan och uppdragsutbildning ingår. Totalt arbetar ca 75 personer på avdelningen.

De internationella handläggarna ansvarar för ansökningsprocessen och administrationen kring in- och utresande studenter. I arbetet ingår också att informera om utbytesstudier, organisera introduktion och mottagning för inkommande studenter och att delta i uppföljning av utbytesstudenterna. De har ett stort kontaktnät både inom och utanför KI och internationella kontakter förekommer dagligen liksom omfattande kontakter med enskilda studenter och lärare.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en administratör fram till 31 januari 2020 på 50 %, då en av våra fyra internationella handläggare under hösten på deltid ska arbeta med andra arbetsuppgifter. Som administratör till mobilitetsverksamheten kommer du att stötta de internationella handläggarna med olika administrativa uppgifter, t.ex. i studiedokumentations systemet Ladok, uppdatering av information på webb m.m.  Anställningen är placerad på campus Solna, ibland kan arbetet komma att förläggas till campus Flemingsberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • relevant högskoleutbildning 
 • administrativ erfarenhet
 • god datorvana med goda kunskaper i Microsoft Office
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande är

 • erfarenhet av utbildningsadministration och studentservice i högskola
 • erfarenhet av systemen Ladok, Drupal, Pingpong/Canvas
 • erfarenhet av att kommunicera på webben

Arbetet innebär en kombination av omväxlande och rutinmässiga uppgifter och ställer stora krav på noggrannhet, planering samt att arbeta självständigt och utåtriktat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du ska vara noggrann och strukturerad, ta egna initiativ och ha en förmåga att driva frågeställningar framåt.

Du drivs av att ge god service och är van att möta personer i olika situationer. Du är bra på att bygga relationer och samarbeta med andra.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 15 april eller tidigare enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1794/2019
Kontakt
 • Charlotta Cederberg, 08-524 864 68
Facklig företrädare
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-03-29

Tillbaka till lediga jobb