Karolinska Institutet, Institutionen för medicin, Solna, Avdelningen för klinisk epidemiologi

Institutionen för medicin, Solna, är en av de största kliniska institutionerna vid Karolinska Institutet. Institutionen är uppdelad i avdelningar som i sin tur består av en eller flera forskargrupper. Verksamheten består av forskning, forskarutbildning och grundutbildning för blivande läkare och biomedicinare. Institutionen har tre profilområden: allergi, kardiovaskulär medicin och inflammatoriska sjukdomar.

Avdelning
Avdelningen för klinisk epidemiologi organiserar sedan år 2000 Karolinska Institutets forskarskola för kliniker inom epidemiologi i samarbete med Region Stockholm. Forskarskolan har ett årligt intag och vi söker nu en studierektor för kommande kurs med start hösten 2019.

Arbetsuppgifter
Arbetet sker inom forskarskolan för kliniker inom epidemiologi men sker även vid behov med andra kliniska forskarskolor. Förutom egen undervisning kommer studierektorn att ansvara för samordningen, genomförandet samt utveckling av kursinnehållet. Studierektorn samarbetar med utbildningsadministratören och övriga studierektorer inom de kliniska forskarskolorna samt med styrgruppens ordförande. Studierektorn kommer att ingå i forskarskolans styrgrupp och ansvara för kontakterna mot Karolinska Institutet centralt och mot verksamhetschefen på Karolinska Universitetssjukhusets enhet för Klinisk epidemiologi. Anställningen är tidsbegränsad med en omfattning om 50 %.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk träning och erfarenhet av undervisning. Vi vill att du har läkarutbildning med legitimation och gärna med specialistbevis. Genomförd forskarutbildning med doktorsexamen och goda kunskaper i epidemiologisk forskningsmetodik är ett krav. Eget tidigare deltagande i forskarskolan är meriterande. Till detta kommer krav på ledarskaps-, samarbets-, kommunikativ- och social förmåga, samt förmåga att kunna förmedla visionen av denna forskarskola, såväl till föreläsare som till kursdeltagare.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1734/2019
Kontakt
  • Michael Fored, Universitetslektor/Överläkare,, 08- 517 791 81
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-03-25

Tillbaka till lediga jobb