Karolinska Institutet, Institutionen för onkologi-patologi

Institutionen för onkologi-patologi bedriver grundläggande, translationell och klinisk forskning samt utbildning med anknytning till cancer. Cirka 300 personer från 40 nationer arbetar för närvarande vid institutionen. Drygt 30 forskargrupper med olika cancerforskningsprofiler är engagerade och vi har cirka 110 doktorander. Institutionen för onkologi-patologi ansvarar för grundutbildning i patologi, onkologi och rättsmedicin för läkarstudenter, samt tumörbiologikurser för biomedicinstudenter och patologiutbildningar för optiker.

BioClinicum ska utgöra navet för den kliniska forskningen på Karolinska Institutet, med syfte att öka integrationen mellan forskning, utbildning och vård. Med närmare 100 forskargrupper är byggnaden utformad för att främja interaktion mellan forskarna och sjukhusets övriga verksamheter. Byggnaden är ansluten till Nya Karolinska sjukhuset och Karolinska Institutets andra nya forskningsbyggnad Biomedicum, vilket skapar närhet mellan kliniska och prekliniska institutioner, såväl som lokaler för sjukvård, utbildning och forskning.

För att främja institutionens forskningsverksamhet i BioClinicum söker vi en Koordinator för Tema Cancer, som är verksam på plan 5 och 6 i BioClinicum. Huvuduppgiften är att bevaka och skapa en god, sund och säker arbetsmiljö för alla, vilket leder till ett maximalt framtagande av nya forskningsresultat.

Arbetsuppgifter
I rollen som Koordinator är ditt viktigaste ansvarsområde att se till så att verksamheten fungerar optimalt och utan avbrott, samtidigt som du ger god service till forskargrupperna som arbetar i Tema Cancer. Arbetsuppgifterna kommer att variera mellan stort och smått. En stor del av rollen innebär att i samarbete med Institutionens ledning och prefekt ta fram och verkställa uppgifter för att stödja Tema Cancers forskningsverksamhet.

I din roll ingår ett övergripande ansvar över Temats Core-faciliteter och gemensamma utrustningsresurser med avseende på servicekontrakt, underhåll och löpande kontakt med företag. Vidare kommer du att hjälpa till att hålla verksamhetens olika flöden aktiva, inklusive post- och pakethantering, inköp av kontorsmaterial samt kontroll av labbdiskar, avfallshantering och gemensamma labbreagenser. Eftersom att verksamheten nyligen har flyttat in i BioClinicum krävs utveckling av dessa flöden i samarbete med Karolinskas supportorganisationer, Coor samt Karolinskas avdelning för Forskning och Utbildning (FoU). Du kommer också att ha rollen som institutionens inköpssamordnare där du bistår vid upphandling av nya servicekontrakt och labbutrustning.

Du kommer även att arbeta med arbetsmiljöfrågor relaterade till forskning, såsom hantering av brandfarlig vara, kemikalier, biosäkerhet och brandskydd. Utöver detta ingår du i institutionens arbetsmiljögrupp, deltar i skyddsronder samt agerar som institutionens kontaktperson för biosäkerhet och mot externa intressenter. Vi ser gärna att du samverkar med personer i liknande roller från andra verksamheter i BioClinicum och Biomedicum, med syfte att tillsammans kunna strömlinjeforma arbetssätt och processer.

Din arbetsroll kommer initialt att anpassas utefter dina tidigare färdigheter. Möjligheter till vidareutbildning kommer att finnas för chansen att bättre kunna uppfylla rollens krav, såväl som möjligheter att själv påverka rollen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med flera års arbetserfarenhet inom laborativ verksamhet, gärna med relevant akademisk utbildning, och som vill vara delaktig i att utveckla en servicefunktion med hög kvalitet. Du behöver vara serviceinriktad och visa på en såväl praktisk och organisatorisk som administrativ läggning. Du har ett helhetstänkande där du balanserar en strategisk approach med en förmåga att vara exekutiv. Du är tekniskt intresserad och uttrycker dig obehindrat i svenska och engelska, både i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av arbetsmiljöarbete är meriterande.

Som person är du nyfiken, social och lösningsfokuserad. Du har en förmåga att kunna samarbeta, prioritera och driva olika frågor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning. Anställningen kan komma att vara på Radiumhemmets forskningsfonder.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1691/2019
Kontakt
  • Daniel Hägerstrand, daniel.hagerstrand@ki.se
Facklig företrädare
  • Andreas Lundqvist, SACO, 08 517 768 84
  • Helen Eriksson, OFR, 08 517 762 79
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-04-05

Tillbaka till lediga jobb