Vid Institutionen för molekylär medicin och kirurgi (MMK) bedriver vi preklinisk och klinisk forskning inom ett stort antal områden. Till institutionen hör ca 450 forskare, forskarstuderande, lärare samt teknisk och administrativ personal och för närvarande har vi ca 150 doktorander. Institutionen bedriver grundutbildning inom både läkarprogrammet, sjukgymnastprogrammet, biomedicinprogrammet och biomedicinska analytikerprogrammet.

Avdelning

Enheten för övre gastrointestinal forskning är en multidisciplinär forskningsenhet som erbjuder en trevlig och stimulerande arbetsmiljö. Vi har som övergripande målsättning att finna orsaker till och förbättra behandlingen av sjukdomar i övre mag- tarmkanalen, med betoning på matstrupscancer. Ett centralt forskningsfält för en av enhetens två forskargrupper är att förbättra livskvaliteten hos patienter som opererats för matstrupscancer. Gruppen består av flertalet forskare, forskarstuderande, biostatistiker och administrativ personal. Du kan läsa mer om vår enhet och våra medlemmar på www.ki.se/forskning/ugir

Arbetsuppgifter

Vi startar inom kort ett nytt projekt som bygger på en landsomfattande datainsamling av olika aspekter på livskvalitet från patienter som opererats för matstrupscancer. Vi söker en person som kan ansvara för datainsamlingen i projektet. Arbetet innebär att via datoriserade enkäter genomföra strukturerade intervjuer med patienterna som bandinspelas. Efter intervjun genomförs även vissa objektiva mätningar (kroppsvikt och längd). Varje patientbesök beräknas ta ca 2 timmar. Då projektet omfattar landets alla patienter som opererats för matstrupscancer innebär arbetet en hel del resor. Vi beräknar att inkludera ca 80 patienter per år under en period av 5 år. För att minska antalet resor kommer intervjuerna att samordnas så flera patienter kan intervjuas vid samma resetillfälle. Beroende på intervjuflöde kan arbetets innehåll variera över tid.

Du förväntas samarbeta väl med enhetens personal och bidra till hela enhetens verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, som t.ex sjuksköterska, psykolog, socionom, kurator. Tidigare erfarenheter av datainsamling, patientintervjuer och sjukvårdsarbete är meriterande. Det är viktigt att intervjuerna med patienterna sker på ett vänligt, strukturerat och effektivt sätt. God förmåga att arbeta självständigt samt att organisera och strukturera arbetet och datainsamlingen är viktiga personliga egenskaper. Vi ställer höga krav på social kompetens. Utmärkta språkkunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska är en förutsättning. Engelska är det huvudsakliga språket inom enheten, men alla intervjuer och annan datainsamling sker på svenska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2967/2013
Kontakt
  • Pernilla Lagergren /Professor, Pernilla.Lagergren@ki.se
Facklig företrädare
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, 08- 517 70478
  • Nasrin Bavand-Chobot, OFR, 08-517 72230
  • Michael Tekle, SACO, 08-517 73442
Publicerat 2013-08-14
Sista ansökningsdag 2013-09-08

Tillbaka till lediga jobb