Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning

Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa, enheten för obstetrik och gynekologi med placering vid WHO center (WHO collaborating Centre for research and research training in Human Reproduction), Kvinnokliniken på Karolinska Universitetssjukhuset.Arbetsuppgifter
Vi söker en person som kan delta i utvecklingen av forskning inom reproduktiv hälsa i ett globalt- och migrationsrelaterat perspektiv. 

Vi söker post doc med förmåga till självständigt arbete såväl som teamarbete med ett starkt engagemang för kvinnohälsa. I tjänsten ingår att planera och implementera multicenter studie för att få ökad förståelse för oplanerad graviditet, inducerad abort och preventivmedelsanvändning hos kvinnor med invandrarbakgrund i Sverige. Arbetet bedrivs mycket självständigt. Sökande ska ha förmåga och vilja till initiativ till utvecklingsinsatser inom forskargruppens prioriterade områden. Vi värderar personlig lämplighet högt. I tjänsten ligger även organisation och ansvar för genomförande av seminarier vid institutionen.

Kvalifikationer
För behörighet krävs doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet av betydelse för anställningen. Erfarenhet av internationella projekt samt migrationsrelaterat arbete och forskning som rör sexuell och reproduktiv hälsa är meriterande. Behörig att vara anställd som postdoktor är den som innehar en doktorsexamen avlagd de senaste sju åren.


Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  4. Verifikationer för tillgodoräknande av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet eller andra liknande omständigheter
  5. Verifikation från disputationskommitté eller motsvarande (endast om disputation är planerad inom tre månader efter sista ansökningsdatum)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2731/2013
Kontakt
  • Marie Klingberg-Allvin, 070-7174414
Facklig företrädare
  • Christina Hammarstedt, OFR, 08-524 860 55
  • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08-517 734 50
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
Publicerat 2013-07-03
Sista ansökningsdag 2013-08-31

Tillbaka till lediga jobb